x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Hugh Laurie

Hugh Laurie

25 Ian 2008   •   00:00

Alias dr. Gregory House

 

Cine nu-l cunoaşte pe dr Gregory House, medic specializat în diagnosticări şi în boli rare? E arogant, cinic, mizantrop, e un om dificil, plin de pă­ca­te, care merge greu din cauza unei probleme la un picior, dar... e un me­dic strălucit! Acolo unde colegii lui nu găsesc soluţii, ca un adevărat anchetator de poliţie, dr House des­coperă în corpul pacienţilor săi sursa răului.

 

DISTINCŢII. Dar cine-i dă viaţă acestui medic “antisocial”? Nimeni altul decât Hugh Laurie, actor pe care l-aţi putut vedea în seria “Stewart Little”, în rolul Fredrick Little. Pentru prestaţia din “Dr House”, Laurie a obţinut două Globuri de Aur la ca­tegoria cel mai bun actor de serial, două nominalizări la Emmy pentru cel mai bun actor principal într-un serial dramatic, la care se adaugă două distincţii din partea Asociaţiei Criticilor de Televiziune.

Născut la 11 iunie 1959 în Oxford (Marea Britanie), James Hugh Calum Laurie a urmat cursurile la Eton şi Cambridge. Este căsătorit cu Jo Green din 1989 şi au împreună trei copii: Charles Archibald (nov. 1988), William (Bill) Albert (ian. 1991) şi Rebecca Augusta Laurie (sep. 1993).

 

PASIUNI. Una dintre ma­rile pasiuni ale lui Laurie sunt motocicletele. Cel mai mult îi place faptul că la adăpostul căş­tii este mai greu de re­cu­noscut de fani. Primul său auto­ve­hicul pe două roţi l-a pri­mit ca­dou de la ta­tăl său  când a îm­­pli­nit 16 ani. Iar ultima achi­zi­ţie este un mo­del Triumph Bon­neville, o re­plică a modelului britanic din anii ’60.

 

News

 

Maestrul şi Margareta. TVR Cultural oferă telespectatorilor săi un alt serial de marcă: Maestrul şi Margareta, o realizare excepţională a cinematografiei europene. Istoria Maestrului şi a Margaretei se întin­de de-a lungul celor zece episoade ale se­rialului, de la începuturile creştină­tă­ţii până în anii ’30 în Rusia condu­să de Lenin şi Stalin. Planurile ei se întretaie în mod surprinzător şi ambi­guu. Iisus Hristos, Diavolul, un scrii­tor sinucigaş, Pilat din Pont, un mo­tan enorm, împătimit după votcă şi trabucuri, şi Margareta, cea mai frumoasă femeie din lume, sunt perso­na­jele aproape neve­rosimile ale aces­tei poveşti despre iubire, dispe­rare şi mântuire, care a schimbat faţa literaturii.

 

Jonny Zero. Un fost mafiot, Jonny, este un cunoscut al lumii in­terlope din New York. Fostul lui şef, un patron de club încurcat în afaceri necurate, vrea să îl atragă din nou pe Jonny în lumea mafiotă. De cea­laltă parte a baricadei, un agent FBI îl şantajează ca să-şi toar­ne foştii pa­rteneri în crime. Jonny încearcă din greu să ducă o viaţă normală şi să stea departe de tentaţiile ambelor părţi, astfel îşi pune la bătaie toa­te cunoş­­tin­ţele despre lumea criminală din New York şi începe să rezol­ve ca­zuri şi să ajute oameni în pro­priile sale condiţii. 

 

×
Subiecte în articol: serial laurie