x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun I-a donat şefei un rinichi. Apoi a fost concediată...

I-a donat şefei un rinichi. Apoi a fost concediată...

23 Apr 2012   •   15:05
I-a donat şefei un rinichi. Apoi a fost concediată...

O femeie de 47 de ani din New York, care a donat un rinichi sefei sale, a fost concediata de aceasta la scurt timp dupa transplant, scrie New York Post.

Debbie Stevens si-a dat acum sefa in judecata, sustinand ca a fost inlaturata fara motiv din firma in care lucra pentru sefa ei, Jackie Brucia, adaugand ca toata experienta a marcat-o psihic.

Povestea a inceput in 2010, cand Jackie Brucia i-a marturisit angajatei sale de la Automotive Group ca are nevoie de un transplat de rinichi. Debbie a spus ca este dispusa sa ii doneze rinichiul, insa sefa sa a refuzat-o la acea data, pentru ca gasise deja un donator compatibil.

Intre timp, Debbie Stevens isi daduse demisia de la Automotive Group si se mutase in Florida. Jackie Brucia a sunat-o insa, propunandu-i sa se intoarca la New York, sa-si reia slujba si sa-i doneze rinichiul.

Debbie Stevens a acceptat. "Am spus da. Era sefa mea, o respectam. Asa sunt eu, nu voiam sa moara", povesteste femeia.

Dupa testele de compatibilitate a reiesit ca rinichiul lui Debbie nu se potrivea. Doctorii au informat-o, insa, ca daca doneaza, totusi, un rinichi, sefa ei va fi mutata prima pe lista de transplanturi, urmand sa beneficieze de alt rinichi compatibil.

"Rinichiul meu a ajuns in Saint Louis, Missouri, iar al ei a venit din San Francisco", povesteste femeia. Operatiile au avut loc anul trecut, in august. In septembrie, Debbie Stevens s-a intors la munca, in timp ce sefa ei inca era in convalescenta.

Debbie Stevens spune, insa, ca s-a grabit sa se intoarca la munca, fapt care i-a cauzat probleme digestive si dureri de picioare. Se afla intr-un concediu medical de trei zile, in momentul in care sefa ei, Jackie Brucia a sunat-o reporsandu-i ca nu este la munca.

"Mi-a zis ca nu pot sa vin si sa plec dupa cum imi convine, ca lumea o sa creada ca beneficiez de tratament special", povesteste Debbie Stevens, adaugand ca de atunci sefa ei nu a pierdut nicio ocazie pentru a o critica de fata cu restul angajatilor.

A urmat mutarea ei intr-o filiala aflata la 80 de kilometri de oras, intr-o zona numita "Siberia" de angajati, din cauza departarii si a ratei criminalitatii de acolo. La scurt timp, a venit si concedierea.

Debbie Stevens spune ca tratamentul de la locul de munca a facut-o sa aiba nevoie de un psiholog, solicitand acum compensatii.

×
Subiecte în articol: donatie rinichi