x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun În numele tatalui - Omar ben Laden: "Nu cred că tatăl meu este terorist, iar istoria va dovedi că nu este"

În numele tatalui - Omar ben Laden: "Nu cred că tatăl meu este terorist, iar istoria va dovedi că nu este"

21 Ian 2008   •   00:00
În numele tatalui - Omar ben Laden: "Nu cred că tatăl meu este terorist, iar istoria va dovedi că nu este"

13:50Omar ben Laden îi cere tatălui său, Osama ben Laden, liderul reţelei al-Qaida, pe care nu l-a mai văzut din 2000, când a părăsit organizaţia teroristă, să îşi schimbe metodele de luptă.



Omar ben Laden îi cere tatălui său, Osama ben Laden, liderul reţelei al-Qaida, pe care nu l-a mai văzut din 2000, când a părăsit organizaţia teroristă, să îşi schimbe metodele de luptă, se arată într-un interviu acordat postului CNN.

Omar pretinde că vorbeşte deschis, pentru că s-a hotărât să pună capăt violenţelor inspirate de tatăl său. "Încerc să îi spun tatălui meu: «Încearcă să găseşti o altă modalitate de a ajuta şi găseşte-ţi un obiectiv. Folosirea acestor bombe, a acestor arme nu este bună pentru nimeni»". Tânărul, căsătorit cu o femeie de cetăţenie britanică, declară că acesta nu ar fi numai mesajul său, ci şi al unui prieten al tatălui său şi al multor musulmani.

Deşi nu împărtăşeşte metodele folosite de Osama ben Laden, Omar nu îl consideră terorist pe tatăl său şi nu crede că acesta va fi prins, întrucât se bucură de sprijinul localnicilor. "Oricum, acolo oamenii sunt altfel (...). Nu le pasă de Guvern", a explicat el, adăugând că tatăl său crede că menirea lui este să ajute oamenii. "Nu cred că tatăl meu este terorist, iar istoria va dovedi că nu este", a adăugat Omar.

Împreună cu soţia sa, Zaina, Omar, se pregăteşte să lanseze o mişcare pacifistă, cu totul diferită de cea a tatălui său. Tânărul în vârstă de 26 de ani, deşi are părul lung împletit în cozi subţiri şi conduce un Jeep, seamănă foarte mult cu tatăl său, fapt care însă nu îi repugnă. "Nu ascund faptul că sunt fiul lui Osama. Nu îmi ascund numele (...) Sunt mândru de numele meu, dar (...)oamenii se sperie şi fug", a explicat el.

"Personal nu cred că (atentatele de la) 11 septembrie au fost drepte, dar s-a întâmplat. Nucred că (războiul din) Vietnam a fost drept. Nu cred că ceea ce se întâmplă în Irak este drept", a precizat el, explicând că a părăsit al-Qaida pentru că nu vrea ca numele său să fie asociat cu uciderea civililor.

Întrebat de ce nu a protestat mai ferm faţă ce acţiunile lui Osama, Omar a declarat că aceasta este datoria clericilor din jurul tatălui său, dar a precizat că tatăl său "nu are puterea de a opri mişcarea în acest moment".

Soţia lui Omar, Zaina, a declarat că anul acest vor organiza o cursă de cai în Africa de Nord în numele păcii, dar că obţinerea de sponsorizări este dificilă. "Probabil că ar fi fost mai uşor să organizăm o cursă fără a specifica numele lui Omar, dar astfel ar fi fost doar o cursă, nu una pentru pace", a precizat ea.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin omar tatăl numele