x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ileana Lazariuc si "Burlacii" din viata ei

Ileana Lazariuc si "Burlacii" din viata ei

14 Apr 2005   •   00:00

Se numeste Cerasella, vrea sa-si faca o cariera in televiziune si innebuneste toti barbatii din sitcom-ul Burlacii. Poate fi vazuta, admirata si criticata, saptamanal, martea si vinerea, pe la ora 8 seara, la TVR.



  • de MIHAELA SUCIU

  • Joci in sitcom-ul "Burlacii" produs si difuzat de TVR 1. Cum ai ajuns sa interpretezi rolul principal feminin?
    Vreau sa precizez ca, in acest sitcom, toata lumea are rolul principal. Fiecare este o tipologie, un rol important. Producatorii au luat legatura cu mine, am discutat, am vazut scenariul, mi-a placut ideea, lor le-a placut de mine si uite asa am ajuns sa colaboram.

    Interpretezi rolul Cerasellei. Cum ai descrie-o?
    Cerasella este o fata ca multe altele, care vrea sa faca televiziune si pentru a reusi isi pune farmecele la bataie. Incearca sa se apropie de producatorul de televiziune, vecin cu ea, interpretat de Mihai Calin. Evident, se poarta mult mai dragut cu el de cand afla ce hram poarta. Il cauta, se autoinvita la el la televiziune. Veti vedea pe parcurs. Cerasella este tipul pisicos, este mereu in centrul atentiei "burlacilor" din blocul in care locuieste. Isi etaleaza atuurile fizice cu nonsalanta pentru a obtine diverse servicii, de genul: nu are cui sa-si lase cainele, asa ca il ameteste pe unul dintre admiratorii ei si-l convinge sa aiba grija de el. Asadar, aproape toti acesti burlaci sunt dispusi sa-i sara in ajutor in orice moment. Eu, una, nu as proceda in felul in care o face Cerasella, desi, in sitcom, este deseori confundata de vecini cu Ileana Lazariuc.

    Dar cum esti tu in raport cu Cerasella?
    Bine, exista si asemanari - Cerasellei ii place, asemeni mie, sa fie eleganta, cocheta. Diferenta fundamentala e la nivelul comportamentului: eu nu as proceda ca ea intr-un context real. Cum ti-am spus, Cerasella este confundata insa in serial cu mine si, la un moment dat, nu as putea sa-ti spun cand, Ileana Lazariuc chiar va aparea alaturi de catelul ei, adica al meu, Bibi (n.r. - un Yorkshire de cinci luni, care asista la conversatie, pe genunchii stapanei, infofolit intr-un fas rosu). Nu stiu daca Cerasella si Ileana vor fi in acelasi timp in acelasi loc.

    Spuneai ca Cerasellei ii place sa fie admirata de barbatii din jurul ei. Exista vreo diferenta la capitolul acesta intre tine si ea?
    Oricarei femei ii place sa fie admirata, evident, si mie, dar nu exagerez. Nu-mi plac complimentele facute cu insistenta si dese. Un compliment la momentul potrivit cred ca este mai mult decat daca barbatul ti-ar spune in fiecare zi ca esti asa si pe dincolo, esti intr-un fel.

    Ca si Cerasella, ai langa tine un burlac (n.r. - Ion Ion Tiriac), dar, contrar ei, tu te vei casatori in curand, dupa cum scriu ziarele…
    Fiecare dintre noi va face acest pas la un moment dat, nu? Cerasella inca nu are un iubit in serial si nici nu stiu daca va avea unul.

    Dar Ileana are un iubit, nu?, care, se zice, a si cerut-o in casatorie!
    Se va intampla la momentul potrivit si presupun ca veti afla. Asta e sigur!

    Ai prejudecati legate de casatorie?
    Mai degraba, am avut. Sunt cu omul pe care-l iubesc de doi ani si jumatate. Ne-am mutat impreuna la o luna dupa ce ne-am cunoscut, asa ca noi stam unul langa celalalt zi de zi. E ca o casatorie fara acte. Nu stiu care ar fi diferenta majora.

    Pai, se presupune ca exista intotdeauna o motivatie, de la cea mai profunda la cea mai banala. Spre exemplu, am auzit un sofer la RATB spunand, printre altele: ne casatorim ca sa aiba nevasta-mea abonament gratuit la RATB!
    (Rade in hohote) Exista probabil o frica in adancul sufletului si de partea femeii, si de partea barbatului, care se transforma in dorinta de a fi cu celalalt legat printr-un act. De partea femeii exista o gandire cam asa: se plictiseste de mine, se obisnuieste cu mine, nu ma mai priveste ca pe cineva important, considera ca sunt a lui, sunt deja cucerita. Si-atunci, te gandesti ca, probabil, nu va mai face nici un efort sa te cucereasca. Oricum, depinde, pana la urma, de barbat, de relatie. Noi descoperim in fiecare zi lucruri noi, ne amuzam, radem impreuna cum n-am mai ras niciodata. Cred ca si chestia asta ne ajuta.

    Esti posesiva sau temperata?
    Da. (Rade) Sunt geloasa, serios! Nu-mi da motive, dar numai la gandul ca ar fi cu altcineva… Sunt geloasa, insa in limitele bunului-simt. Nu-l urmaresc, nu sparg prin casa, nu ma gandesc ca daca se duce noaptea la baie vorbeste la telefon cu alta femeie. Cred ca, atat timp cat exista iubire, exista si gelozie.

    Adica, daca nu coexista, nu se pastreaza pasiunea?
    Parerea mea la momentul acesta este ca da. Nu sa fiu cicalitoare zi de zi, ca deja suna un pic a boala.

    Ati avut parte de momente dificile in cazul "Cocaina pentru VIP-uri".
    Am trecut si prin momente foarte grele, dar avem incredere unul in celalalt - eu cel putin am incredere oarba in omul de langa mine. Stiu ce este, stiu cum este…

    Cum ati depasit momentul acesta foarte mediatizat?
    (Rade usor ironic) L-am depasit? Nu stiu daca l-am depasit. E un moment foarte greu in viata oricarui om si mai ales in viata unor tineri. Sa ti se intample asa ceva peste noapte… In timp, depasesti, dar, cred, undeva acolo, iti raman sechele…

    Faceti terapie pentru chestia asta?
    Ah, nu! Nu e in halul asta! Primele luni m-au afectat ingrozitor si pe el si pe mine, ceea ce e normal. Cred ca oricine ar fi asa. As fi inconstienta sau nesimtita sa spun ca nu. Te afecteaza ingrozitor, mai ales cand vezi tot felul de titluri in ziare, cand vezi ca nu poti sa te duci sa spui anumite lucruri, pentru ca asa ai fost sfatuit si pentru ca asa e normal, pana la urma - sa stai deoparte si sa-i lasi pe altii, mai in masura, sa rezolve treburile. De-abia dupa aceea vii tu si spui ce ai de spus. Lucrul acesta s-a interpretat cu totul si cu totul altfel. Faptul ca noi am vrut sa stam de-o parte, tocmai pentru a ajuta la desfasurarea anchetei, si sa nu venim cu comentarii si sa nu bulversam toata situatia… Cred ca la un moment dat toata povestea asta devine rutina: da, mai deschid un ziar, mai vad un titlu, hai sa vedem ce s-a mai scris astazi!

    S-a scris ca ai avut o propunere de a face un serial in Italia si ai refuzat oferta. De ce?
    De unde pana unde? Eu n-am mai fost in Italia de vreo trei ani, nu am mai luat legatura cu nici o agentie din strainatate. Ca sa poti lucra afara trebuie sa stai o perioada destul de lunga, de la sase luni la un an sau de la trei la cinci ani.

    Iar tu nu puteai parasi teritoriul Romaniei?
    Nu, din punct de vedere juridic, nu e nici o problema. Dupa doua luni n-am mai avut nici o treaba si nici Ion nu mai are. Cel putin pentru moment, nu mi-as dori sa lucrez afara pentru ca ar insemna sa fiu foarte mult timp plecata si, acum, nu-mi doresc. Poate la anul o sa plec, poate o sa plecam impreuna. A fost o perioada foarte incerta si foarte grea.

    OK, sa ne intoarcem la sitcom-ul nostru. De ce ai ales actoria, de vreme ce tu ai facut muzica?
    Nu, muzica este o etapa depasita. A fost perioada copilariei mele. Nu e o pasiune de-a mea, nici macar nu am talent desavarsit. Ma rog, am fost trei prietene, am zis hai sa ne distram, eu cel putin nu am luat-o in serios, sa facem formatia Trinity si-atat. In schimb, fostele mele colege de trupa, Lili Sandu si Andreea, canta de cand sunt mici. Oricum, am ramas in relatii bune, am ramas prietene.

    Actoria imi place. Ca e un joc al intamplarii, soarta… Pentru moment incerc, vreau sa vad cum ma descurc. Daca va fi ceva serios, vom vedea pe parcurs.

    Din cate stiu, nu esti la prima propunere de a juca intr-un serial.
    Da, trebuia sa joc in "Destine". "Destine" ar fi trebuit sa fie prima telenovela romaneasca, mult inainte de "Numai iubirea", acum vreo trei-patru ani. Nu stiu ce s-a intamplat… Parca si Stefan Banica Jr. trebuia sa joace, si Corina Danila, daca nu ma insel...

    A fost un proiect, nu stiu ce s-a intamplat. Probabil, nu au fost bani. Nu vreau sa comentez. A cazut proiectul, asta e clar! Oricum, era o telenovela, drama, plansete, aia chiar nu avea nici o legatura cu ceea ce se petrece in "Burlacii". "Burlacii" este cu totul si cu totul altceva. Este un sitcom, o comedioara savuroasa. Scenariul este extraordinar, la fel si echipa. Toti actorii ma inteleg foarte bine. Ei sunt profesionisti si au multa rabdare cu mine, pentru ca sunt obisnuiti cu lucrurile astea. Bine, nici la mine nu merge treaba foarte greu, dar deja am inceput sa ne apucam serios de treaba. Serialul se va difuza saptamanal, martea si vinerea. Vom vedea daca ma descurc. Telespectatorii sunt cei care apreciaza, in final.

    Sunt geloasa, insa in limitele bunului-simt. Nu-l urmaresc, nu sparg prin casa, nu ma gandesc ca daca se duce noaptea la baie vorbeste la telefon cu alta femeie. Cred ca, atat timp cat exista iubire, exista si gelozie.

    Te afecteaza ingrozitor cand vezi tot felul de titluri in ziare, cand vezi ca nu poti sa te duci sa spui anumite lucruri, pentru ca asa ai fost sfatuit si pentru ca asa e normal, pana la urma, sa stai de-o parte si sa-i lasi pe altii, mmai in masura, sa rezolve treburile.

    SOLITAIRES SI NELINISTITI
    Burlacii vrajiti de Ileana in serial sunt toti actori cunoscuti, fie pentru ca presteaza pe scena teatrelor bucurestene, fie pentru ca apar pe sticla: Mihai Calin, Marius Rizea, Ioan Andrei Ionescu. Din distributie mai fac parte actrita Maria Roman, Noni si Ana Maria, dar si indragitii clujeni Rozy si Raba, cunoscuti telespectatorilor din "Stirile de sambata asta".
    ×
    Subiecte în articol: cred ştiu moment ileana cerasella