x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ilie Năstase: Uneori sunt de acord cu pedeapsa cu moartea

Ilie Năstase: Uneori sunt de acord cu pedeapsa cu moartea

de Ovidiu Ciutescu    |    05 Noi 2007   •   00:00
Ilie Năstase: Uneori sunt de acord cu pedeapsa cu moartea

lie Năstase, preşedintele Federaţiei Romăne de Tenis, a luat atitudine in urma valului de violenţe provocat de romii din Romănia in Italia. Fosta glorie a tenisului romănesc s-a arătat indignat de faptul că toţi romănii sunt băgaţi in aceeaşi oală cu infractorii şi a făcut o declaraţie absolut şocantă: «Dacă unul omoară, atunci trebuie omorăt. Credeţi ce vreţi, dar in unele situaţii sunt in favoarea pedepsei cu moartea».



llie Năstase, preşedintele Federaţiei Romăne de Tenis, a luat atitudine in urma valului de violenţe provocat de romii din Romănia in Italia. Fosta glorie a tenisului romănesc s-a arătat indignat de faptul că toţi romănii sunt băgaţi in aceeaşi oală cu infractorii şi a făcut o declaraţie absolut şocantă: «Dacă unul omoară, atunci trebuie omorăt. Credeţi ce vreţi, dar in unele situaţii sunt in favoarea pedepsei cu moartea».


NEVOIA DE LEGI. Intr- un interviu acordat telefonic publicaţiei Quotidiano.net,Ilie Năstase a arătat că inţelege măsurile luate de autorităţile italiene impotriva romănilor şi susţine că uneori este de acord cu aplicarea pedepsei cu moartea. "Nu sunt de acord cu declaraţiile politicienilor noştri care au spus: «Dacă Italia nu vrea să aibă atăţia hoţi să le găsească de lucru». Aceşi delicvenţi nu au nevoie să lucreze, ci să supravieţuiască. Se prezintă imbrăcaţi bine, cu cravată la graniţele noastre, chiar dacă au făcut cinci ani de inchisoare, dar sunt in regulă şi au dreptul să plece. Nu e uşor să distingi care merge cu intenţii bune sau cu rele. Sunt răufăcători in Romănia, dar ei merg să comită crime in străinătate", a declarat Ilie Năstase, intr-o italiană aproape perfectă. Ilie Năstase a spus că această problemă există şi in Franţa. "Este nevoie de legi europene dure, foarte dure, altfel o problemă mai ales italiană se va muta la căţiva kilometri, in Franţa, Spania, Portugalia. Şi la periferia Parisului sunt barăci cu romăni, fac prostituţie şi de toate. In Italia vin mai uşor pentru că inţeleg mai bine limba, fără să fie nevoie să o studieze. Aceste animale nu au nicio educaţie şi se acomodează repede. Suntem latini. Aveţi dreptate, nu este drept să vă fie frică să ieşiţi din casă din cauza noastră. Din cauza acestor animale, toţi suntem consideraţi nişte hoţi. Este o problemă de educaţie, oameni care nu inţeleg că nu trebuie să fure, să omoare, merită să stea in inchisoare mai mult timp. Dar nici asta nu este o soluţie", a completat Năstase.


PEDEAPSA CAPITALĂ. Năstase crede că ar trebui ca Romănia să fie ajutată să dezvolte educaţia. "Nu sunt un politician cu soluţii. Dar dacă punem problema in cărca altei ţări, aceasta nu se va incheia niciodată. Romănia ar trebui să furnizeze mai multe informaţii, mai multă poliţie la frontiera italiană pentru a ajuta la combaterea acestor persoane fără identitate care emigrează....dacă nu pot fi oprite la graniţa noastră. Expulzările? Da, dar unde, pe insula Elba, cum au făcut cu Napoleon?", a afirmat Năstase.

Preşedintele FRT a declarat că inţelege autorităţile italiene şi că uneori este in favoarea pedepsei cu moartea. " Şi inainte romănii călătoreau, dar erau mai controlaţi. Este nevoie de legi mai dure, il inţeleg pe amiralul italian căruia i-a fost ucisă soţia. Eu nu sunt un politician dar spun ceea ce simt: «Dacă unul omoară, atunci trebuie omorăt. Credeţi ce vreţi, dar in unele situaţii sunt in favoarea pedepsei cu moartea»", a afirmat Năstase.

Şi fosta campioană Virginia Ruzici, fost număr 8 mondial, este de acord că opinia lui Năstase: "Este ingrozitor ceea ce se intămplă. Guvernul italian face foarte bine că se apără, sper că cel romăn işi va da seama de gravitatea situaţiei. Regret doar că se spune că toţi romănii sunt la fel. Am avut oameni de mare calitate, soprana Angela Gheorghiu (soţia lui Roberto Alagna), Eugen Ionescu, Elvira Popescu, sculptorul Brăncuşi, filozoful Cioran…aş fi preferat să se vorbească despre ei".

×
Subiecte în articol: magazin nastase ilie năstase ilie n