x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Impact economic de 242 milioane de dolari în urma naşterii unui pui de urs panda în Japonia

Impact economic de 242 milioane de dolari în urma naşterii unui pui de urs panda în Japonia

13 Iun 2017   •   18:44
Impact economic de 242 milioane de dolari în urma naşterii unui pui de urs panda în Japonia

Puiul de urs panda care s-a născut luni la grădina zoologică Ueno din Tokyo va avea un efect economic de 26,7 miliarde yeni (242 milioane de dolari) asupra capitalei Japoniei, potrivit calculelor făcute de profesorul de economie Katsuhiro Miyamoto, informează agenţia Kyodo. 

Katsuhiro Miyamoto apreciază că primul pui de urs panda născut în Japonia în ultimii cinci ani va atrage aproximativ 5,6 milioane de vizitatori la grădina zoologică Ueno din Tokyo în anul fiscal 2017, cu 1,8 milioane mai mulţi decât în anul fiscal precedent. Miyamoto a ajuns la aceste cifre analizând ceea ce s-a întâmplat la aceiaşi grădină zoo în anul 1972, când a fost expus în Japonia primul urs panda. Atunci numărul vizitatorilor a crescut cu 47,2% de la un an la altul. 

Pe lângă creşterea numărului de vizitatori, a veniturilor din vânzările de bilete la zoo şi a altor cheltuieli de către vizitatori, noul pui de urs panda ar putea contribui şi la creşterea salariilor angajaţilor de la facilităţile care au legătură cu puiul de urs. 

Vestea naşterii puiului de urs a avut imediat un impact asupra magazinelor locale, cotaţiile acţiunilor unui lanţ de restaurante crescând cu 38%. Lanţul Totenko a înregistrat deja o creştere a cursului în luna mai, când s-a aflat vestea privind o posibilă sarcină. Principalul său restaurant se află în apropiere de grădina zoologică Ueno şi prezenţa unui pui de panda ar urma să atragă un mare număr de vizitatori în cartier. 

Potrivit estimărilor, mai există în libertate mai puţin de 2.000 de exemplare din această specie cu blană albă şi neagră şi urechi rotunde, în trei provincii din regiunea de centru-sud a Chinei. 

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: urs panda japonia