x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun În Japonia a fost vândut cel mai scump peşte din lume. Vezi cât a plătit proprietarul unui lanţ de restaurante pentru un ton (VIDEO)

În Japonia a fost vândut cel mai scump peşte din lume. Vezi cât a plătit proprietarul unui lanţ de restaurante pentru un ton (VIDEO)

05 Ian 2012   •   15:35
În Japonia a fost vândut cel mai scump peşte din lume. Vezi cât a plătit proprietarul unui lanţ de restaurante pentru un ton (VIDEO)

Prima licitatie din 2012 a pietei nipone de peste Tsukiji a inregistrat si un nou record mondial. Un ton cu inotatoare albastra, cantarind 269 de kilograme, a fost cumparat cu nu mai putin de 736.000 de dolari de proprietarul unei retele de restaurante.

Kiyoshi Kimura, proprietarul lantului Sushi Zanmai, a anuntat deja ca pestele, care a fost capturat in apele din largul prefecturii Aomori, din nord-estul tarii, reprezinta cadoul sau pentru toti niponii care vor trece pragul restaurantelor sale pentru a primi o masa gratuita.

Precedentul record data de anul trecut, cand un exemplar de ton cu inotatoare albastra a afost achizitionat cu aproximativ 400.000 de dolari desi cantarea cu ceva mai mult de 60 de kilograme decat pestele licitat in 2012.

×
Subiecte în articol: peste licitatie japonia