x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun În pat cu regina Angliei. Varianta intrusului care pătrundea în palatul Buckingham, acum 30 de ani

În pat cu regina Angliei. Varianta intrusului care pătrundea în palatul Buckingham, acum 30 de ani

20 Feb 2012   •   11:12
În pat cu regina Angliei. Varianta intrusului care pătrundea în palatul Buckingham, acum 30 de ani

Cu aproape 30 de ani in urma, in vara anului 1982, Michael Fagan, pe atunci un somer de 31 de ani, intra in atentia Angliei dupa ce reusea sa intre in palatul Buckingham pe o fereastra si sa se aseze in pat, alaturi de regina Elisabeta a II-a.

Barbatul declansase alarma, cand intrase, dar angajatii palatului au ignorat-o, crezand ca se stricase. Acesta a baut o jumatate de sticla de vin, gasit in bucataria palatului, apoi a intrat in dormitorul reginei, asezandu-se langa ea in pat.

Varianta cunoscuta pana in prezent suna in felul urmator. Regina s-a trezit, a vazut barbatul si, cu un calm britanic desavarsit, a initiat o conversatie cu acesta care a durat in jur de 10 minute. In acest timp a sunat de doua ori dupa paza, insa gardianul de serviciu nu era la datorie, fiind ocupat cu plimbarea cainilor regali.

Atunci regina, inca tinand barbatul de vorba, a sunat camerista, careia i-a cerut niste tigari. Aceasta a intrat in dormitor, a vazut intrusul si a dat alarma.

Vorbind pentru prima data public despre incident, Michael Fagan ofera o cu totul alta varianta a intamplarilor de acum 30 de ani.

Fagan spune ca in viata lui nu a fost mai speriat decat atunci cand, intrat in dormitorul reginei, dadea la o parte draperiile patului si o trezea pe Elisabeta a II-a.

"S-a trezit si a vorbit cu o voce asemanatoare celui mai fin pahar pe care l-ai putea sparge: Ce cauti aici"?, a povestit Fagan pentru publicatia The Independent. "Era un pat dublu, dar dormea acolo singura".

Potrivit intrusului, regina nu a fost atat de calma incat sa initieze celebra conversatie care a intrat in istorie.

"A sarit peste mine si a rupt-o la fuga. Ma uitam cum lipaie cu piciorusele ei goale pe podea. Avea o camasa de noapte care ii ajungea pana la genunchi", a povestit Fagan.

Dupa cateva minute, acesta era luat in primire de un valet care, ce-i drept, l-a tratat regeste, pana la aparitia politiei.

"A aparut valetul si a zis: La naiba, prietene, arati de parca ai avea nevoie de un paharel. Pe urma m-a dus in bucataria reginei, a scos o sticla de Famous Grouse dintr-un sertar si mi-a turnat un pahar de whisky", a povestit barbatul.

Acesta nu era la prima intrare prin efractie in Palatul Buckingham. Cu o luna ininte de incidentul cu regina, acesta se catarase pe un burlan si intrase in palat, unde bause o sticla din vinurile reginei si urinase intr-o camara.

Dupa incidentul cu regina, Michael Fagan a fost retinut si internat in ospiciu vreme de sase luni. Mama acestuia a declarat, la acea vreme, ca barbatul era un mare admirator al reginei si nu i-ar fi facut niciodata rau, dorind doar sa stea de vorba cu ea.

×