x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun In vacantacu Zen Vision

In vacantacu Zen Vision

de Alexandru Trelea    |    28 Apr 2006   •   00:00
In vacantacu Zen Vision
GADGET
Creative a lansat un nou concurent pentru iPod

Se apropie vara si dorul de duca spre locatii care mai de care mai exotice. Pentru ca drumul pana la destinatie este uneori lung sau plictisitor, Creative are pretentia de a scoate pe piata partenerul perfect pentru o calatorie: Zen Vision. Acest aparat, putin mai mic decat un PDA obisnuit, iti da ocazia sa iei cu tine pozele cu cei dragi sau cu soacra, in cazul in care ti se face dor de ea si vrei sa-ti treaca.

Pe langa stocarea de imagini, poti sa incarci si filmele preferate pe care sa le vizionezi la plaja sau cand te relaxezi, caci memoria de 30GB din dotare este mai mult decat suficienta. Acest aparat stie sa citeasca o gama larga de formate, de la MPEG1 la XviD, oferind o mare flexibilitate utilizatorului ce nu mai trebuie sa piarda timpul convertind dintr-un format in altul.

Daca toatea acestea nu ti se par suficiente, afla ca acest gadget poate functiona si ca MP3 Player, redand cu fidelitate melodiile tale favorite. Iar daca s-a intamplat sa uiti sa incarci muzica in memorie, nu-i nimic, pentru ca Zen Vision are integrata o antena radio FM cu ajutorul careia poti alege din 32 de posturi memorate. Chiar daca indeplineste atat de multe functii, bateria tine destul de mult, specificatiile producatorului prevazand o durata de functionare de 13 ore pentru fisierele audio si 4 ore si jumatate pentru filme.

Combinatie fatala: biti si bere


Vi s-a intamplat sa stati in fata calculatorului privind ecranul albastru de eroare si gandindu-va la cat de plictisitoare va fi reinstalarea sistemului de operare? Visezi sa termini mai repede pentru a putea iesi la o bere? Am gasit un remediu pentru problema asta: Beer PC. Un producator italian s-a gandit sa imbine utilul cu placutul si a realizat primul PC care functioneaza si ca dozator de bere. Acesta dispune de un rezervor cu sistem propriu de racire si capacitate de 5 litri, suficient pentru a-ti ocupa timpul atunci cand "muncesti", te relaxezi jucandu-te la computer sau navigand pe internet.

NEWS
CAPCANA ELECTRONICA. Gata cu vechile capcane pentru soricei! Mai nou, tehnologia moderna sare in ajutorul nostru si la acest capitol: o firma americana a inventat RatZapper 2000 - capcana electronica pentru rozatoare. Aceasta se lauda a fi cea mai "umana" arma impotriva vizitatorilor nedoriti din locuinte, folosind socuri electrice pentru a-i neutraliza. A fost dezvoltat si un sistem wireless de monitorizare pentru companii si ferme care anunta operatorul cand una din capcane trebuie verificata. RatZapper 2000 functionea-za cu patru baterii AA care produc in medie 10 socuri, insa se pot folosi si baterii de tip D care asigura o medie de sase ori mai mare.

PROIECTOR ULTRAPORTABIL. Se spune ca marimea conteaza. Foarte adevarat, insa depinde cum privesti lucrurile. In cazul unui film sau al unui slide-show, se aplica regula cu cat mai mare, cu atat mai bine. Dar in cazul miniproiectorului portabil Mitsubishi Pocket Projector aceasta regula nu mai este valabila. Cu o greutate de aproximativ jumatate de kilogram si dimensiuni ce il fac sa iti incapa in palma, acest gadget surprinde prin rezolutia nativa buna si prin imaginea proiectata cu o diagonala optima cuprinsa intre 1 si 1,3 metri. Este de remarcat faptul ca functioneaza si pe baterii cu o autonomie de 2,5 ore, ideala pentru a viziona un film in aer liber.
×