x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Inedit - Raliu cu masini de epocă in Sovata

Inedit - Raliu cu masini de epocă in Sovata

de Ovidiu Ciutescu    |    Corina Andriuta    |    12 Iul 2007   •   00:00
Inedit  -  Raliu cu masini de epocă in Sovata

Un spectacol al motoarelor de epocă se anunţă a fi intre 4-5 august la Sovata. Cu ocazia aniversării a 142 de ani de atestare a Lacului Ursu, pe străzile din staţiune se vor intrece, printre alte mărci, un Chevrolet Phaeton şi un Fiat Topolino. Maşini care, deşi mai bătrăne ca bunicii noştri, continuă să suscite interesul iubitorilor de automobilism.

Un spectacol al motoarelor de epocă se anunţă a fi intre 4-5 august la Sovata. Cu ocazia aniversării a 142 de ani de atestare a Lacului Ursu, pe străzile din staţiune se vor intrece, printre alte mărci, un Chevrolet Phaeton şi un Fiat Topolino. Maşini care, deşi mai bătrăne ca bunicii noştri, continuă să suscite interesul iubitorilor de automobilism.

In Sovata, luna august va demara in trombă cu Parada Vehiculelor de Epocă, manifestare inedită care pentru două zile - 4-5 august - va aduce eleganţa şi bunul gust al inceputului de secol XX şi parfumul regalităţii in staţiune. Evenimentul va fi centrat pe crearea unui spectacol cu maşini şi ţinute de epocă, prin care se doreşte realizarea unei punţi intre Sovata de la 1865 cănd principala atracţie a staţiunii, Lacul Ursu, a fost atestată, şi staţiunea de azi. Un mixaj in care să se intretaie imaginile locului ante-, inter- şi postbelic, Sovata comunistă şi Sovata postcomunistă.

TITANII ŞOSELELOR. Tinerii şi vărstnicii vor putea admira şi urmări "la lucru" pe şoselele staţiunii adevăraţi titani ai ingineriei auto. Conform unuia dintre organizatori, Nicu Apostol ( preşedinte al Clubului Vehicolelor de Epocă), vor fi prezente maşini care valorează mai mult de un milion de euro. Capetele de afiş le vor ţine Plymouth (1938), Mercedes 170(1940), Chevrolet Phaeton (1929), Ford T (1914), Morris Minor(1966), Fiat Topolino (1938), Aero 30 (1936), Jaguar 420 (1966), dar şi o motocicletă cu ataş fabricată in 1944. Interesul pentru acest eveniment va fi sporit de organizatori prin interactivitatea cu publicul. "In afara paradei şi a expoziţiei vehiculelor de epocă, pentru proprietarii de maşini vechi, altele decăt cele inscrise in club, va fi organizat un concurs cu premii substanţiale, jurizat de reprezentanţii Clubului Vehiculelor de Epocă impreună cu organizatorii. Cele mai elegante, originale şi bine intreţinute maşini vor fi expuse alături de cele ale clubului, urmănd ca trei dintre ele să fie şi premiate".

ATMOSFERĂ. Intrată intr-un con de umbră, Sovata speră să fie reanimată căt de căt in urma acestui eveniment. "Sovata rămăne una din staţiunile unde se simte şi acum parfumul regalităţii, semănănd prin arhitectura cladirilor cu Sinaia. Din păcate insa, Sovata a intrat după ’90 intr-un con de umbră nemeritat, cauzat de proasta infrastructură rutieră şi de tergiversarea proceselor de retrocedare a imobilelor. Prin acest eveniment vrem să recreem atmosfera anilor in care Regina Maria era o obişnuită a staţiunii şi, trecănd prin perioada interbelică, postbelică, modernă, să prezentăm Sovata aşa cum este ea astăzi", a explicat Ligia Voro, organizator al acestor manifestări. Apoi, vorba celor care speră ca totul să fie o reuşită: "După serile culturale şi expoziţiile de artă,fotografie etc, la final puţină adrenalină nu va strica nimănui, nici măcar bunicilor noştri, care işi pot demonstra spiritul tănăr şi, de ce nu, vigoarea trupului, pentru a nu se mai spune despre noi că suntem doar o ţară de pensionari. Măcar se vor duce acasă cu imaginea unui eveniment unic".

×
Subiecte în articol: magazin epoca sovata epoc