x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Info

Info

de Jurnalul National    |    10 Apr 2008   •   00:00

10 aprilie 2008:Actorii Sean Penn, cîştigător al unui premiu Oscar, şi Robin Wright au suspendat procedurile de divorţ, iniţiate în decembrie, la un tribunal din Los Angeles, potrivit unor documente publicate de presa americană


Sean Penn şi Robin Wright au suspendat procedurile de divorţ

Actorii Sean Penn, cîştigător al unui premiu Oscar, şi Robin Wright au suspendat procedurile de divorţ, iniţiate în decembrie, la un tribunal din Los Angeles, potrivit unor documente publicate de presa americană, informează Mediafax. Documentele au fost publicate de site-ul de ştiri mondene tmz.com. Purtătorul de cuvînt al lui Penn a refuzat să comenteze informaţia. Sean Penn, în vîrstă de 47 de ani, şi Robin Wright Penn, în vîrstă de 42 de ani, sunt căsătoriţi de 11 ani. Cuplul are împreună doi copii. Sean Penn are în spate o longevivă carieră şi a cîştigat premiul Oscar pentru rolul din filmul "Mystic River", în 2003. El a debutat, de asemenea, ca regizor anul trecut, cu drama "Into the Wild", foarte apreciată de critici. Actorul nord-american va prezida anul acesta juriul celei de-a 61-a ediţii a Festivalului de film de la Cannes. Robin Wright a devenit cunoscută în anii 80, cu roluri în serialul de televiziune "Santa Barbara" şi a apărut recent în filme precum "Beowulf", "Idilă prin efracţie" şi "What Just Happened?", care a avut premiera la festivalul de film Sundance, în ianuarie.

 

Mama lui Bob Marley a murit

Mama celebrului cîntăreţ de reggae Bob Marley, Cedella Marley-Booker, a murit din cauze naturale, la vîrsta de 81 de ani, în locuinţa sa din Miami, Statele Unite, informează Mediafax. Cedella Marley-Booker a fost cîntăreaţă, înregistrînd două albume, "Awake Zion!" şi "Smilin’ Island of Song", şi a scris două cărţi despre fiul său: "Bob Marley: My Son" şi "Bob Marley: An Intimate Portrait by His Mother". Bob Marley a murit din cauza unei tumori cerebrale pe 11 mai 1981, la vîrsta de 36 de ani, în culmea gloriei. Mai multe proiecte cinematografice despre celebrul cîntăreţ sunt în curs de pregătire, în lunile următoare. Primul film biografic despre Bob Marley va fi realizat de văduva acestuia, Rita Marley, care doreşte ca nora sa, Lauryn Hill, să o joace pe marele ecran. Filmul va fi produs şi distribuit de compania Weinstein şi realizat după autobiografia Ritei - "No Woman No Cry: My Life With Bob Marley", apărută în 2004, ce povesteşte despre copilăria lui Bob Marley, precum şi despre cei 15 ani căsnicie tumultuoşi, pînă la moartea artistului. începerea filmărilor este programată pentru debutul anului viitor, lansarea fiind aproximată la sfîrşitul lui 2009. Cel puţin o parte din film va fi turnată în Jamaica, cu toate că şi alte locuri sunt luate în considerare, în funcţie de reducerile de taxe practicate. Acest film va apărea înainte de documentarul despre Marley pe care Martin Scorsese îl pregăteşte. Lansarea acestuia este programată pentru ziua în care Marley ar fi împlinit 65 de ani - 6 februarie 2010.

Elton John, uimit de misoginismul american, strînge 2,5 milioane de dolari pentru Hillary Clinton

Starul pop Elton John, care a reuşit să strîngă 2,5 milioane de dolari pentru campania electorală a lui Hillary Clinton în New York, s-a declarat uimit de misoginismul unora dintre cetăţenii americani, exprimîndu-şi speranţa că acesta nu o va împiedica să devină preşedinte, relatează Mediafax. în cadrul evenimentului de strîngere de fonduri, în cadrul căruia au fost colectate 2,5 milioane de dolari, artistul a declarat că nu există nimeni mai apt să conducă Statele Unite în etapa următoare. "Spunînd acestea, continui să fiu uimit de atitudinea misogină a unora dinte cetăţenii acestei ţări", a declarat el la sala Radio City Music din Manhattan. "Motivul pentru care mă aflu aici în această seară este ca să cînt, dar mai ales în calitate de persoană care vine din străinătate, şi stă în America o perioadă lungă de timp şi este extrem de interesată de procesul politic întrucît acesta afectează întreaga lume", a precizat el. "Am fost întotdeauna un susţinător al lui Hillary Clinton", a insistat el. Prezentîndu-l, Clinton a amintit că artistul a cîntat şi la Casa Albă la un dineu oficial în perioada în care soţul său a fost preşedinte. Senatoarea de New York, aflată în competiţie cu Barack Obama, a promis că va duce pînă la sfîrşit lupta pentru învestitura democrată în cursa pentru Casa Albă, argumentînd că toate statele au dreptul să îşi exprime opţiunile. Clinton a declarat că ea nu poate cînta dar că rămîne în continuare pe poziţie, evocînd titlul unuia dintre cîntecele lui Elton John.


La cererea oricărui cetăţean, Canada verifică dacă există OZN-uri pe cer

La cererea unui cetăţean convins de intruziunea OZN-urilor în Canada, un fost ministru a cerut comandantului Apărării aerospaţiale nord-americane (NORAD) să verifice prezenţa obiectelor neidentificate pe cer, informează Mediafax. Un cetăţean din Quebec, "convins 100%" că a asistat, pe 4 septembrie 2002, la intruziunea "pe solul canadian, a unor obiecte neidentificate", a contactat Ministerul Apărării, făcînd presiuni să se verifice ceea ce el considera a fi un fapt, a indicat cotidianul canadian. Ministrul Apărării din acea epocă, liberalul John McCallum, a cerut NORAD să verifice aceste speculaţii, potrivit documentelor obţinute datorită legii privind accesul la informaţii. Ministrul a răspuns apoi cetăţeanului pentru a-i semnala că nu s-a găsit nicio urmă de OZN-uri pe radarele NORAD în regiunea Laurentides, în nordul Montréal, pe 4 septembrie 2002. Potrivit cotidianului La Presse, un alt fost ministru al Apărării, liberalul Art Eggleton, i-a răspuns unui alt cetăţean preocupat de OZN-uri. "Guvernul Canadei nu dispune de informaţii care să confirme existenţa OZN-urilor sau a inteligenţei extraterestre", a scris acesta în octombrie 2001.


Fiul adoptiv al lui Tom Cruise şi Nicole Kidman, într-o dramă regizată de Steven Spielberg

Fiul adoptiv al actorilor Tom Cruise şi Nicole Kidman, Connor, va debuta alături de Will Smith într-o dramă care va fi regizată de veteranul Steven Spielberg, potrivit presei americane, informează Mediafax. Băiatul în vîrstă de 13 ani a fost angajat pentru a juca rolul fiului personajului interpretat de Will Smith în filmul "The Trial of the Chicago 7" ,după ce a uimit cu talentele sale echipa care s-a ocupat de castingul lungmetrajului. O sursă a declarat pentru National Enquirer: "Tom este încîntat, deoarece Connor a mers la audiţii ca toţi ceilalţi copii şi se pare că a primit rolul datorită talentelor sale". "Nicole este şi ea emoţionată, deoarece Connor dorea de mult să joace într-un film. Acum va debuta (ca actor, n.r.)", a adăugat aceeaşi sursă. Smith, un prieten apropiat al lui Tom Cruise, va juca rolul activistului Bobby Seale în acest film, care prezintă procesul demonstranţilor arestaţi în timpul Convenţiei naţionale democratice, care a avut loc în SUA, în 1968. Părinţii adoptivi ai lui Connor, Nicole Kidman şi Tom Cruise, au fost căsătoriţi din 1990 pînă în 2000. Kidman a suferit un avort spontan în timpul acestei căsnicii şi a decis atunci să adopte. Pe lîngă Connor, cei doi actori mai au un copil adoptat, Isabella, în vîrstă de 16 ani. Cruise mai are un copil biologic, Suri, în vîrstă de 2 ani, născut din relaţia sa actuală cu actriţa Katie Holmes. La rîndul său, Kidman, care este căsătorită cu cîntăreţul Keith Urban, a anunţat la începutul lunii ianuarie că este însărcinată cu primul său copil biologic.


Sondaj: muzica trupei Coldplay, cel mai bun somnifer

Britanicii sunt de părere că muzica trupei Coldplay este ideală pentru înlocuirea somniferelor, conform unui nou sondaj, informează Rompres. Potrivit sondajului - realizat de lanţul hotelier Travelodge - britanicii au ales melodiile cîntate de solistul vocal al trupei, Chris Martin, drept cele mai bune pentru adormit. Printre ceilalţi artişti numiţi pentru calităţile lor de inducere a toropelii s-au mai numărat James Blunt, Snow Patrol, Take That şi Norah Jones. Cei care preferă să citească pentru a-l chema pe Moş Ene au declarat că cele mai bune 'somnifere' literare sunt autobiografiile vedetelor. Jordan, David Beckham şi Sharon Osbourne au fost unele dintre celebrităţile alese la această categorie.

Generalii ruşi, puşi la slăbit pentru a încăpea în noua uniformă

Generalii din armata rusă vor avea o nouă uniformă, creată de unul dintre cei mai cunoscuţi designeri din ţară, însă întrebarea este: oare vor încăpea aceştia în noua ţinută? Peste 30% dintre ofiţerii de elită ai armatei ruse sunt supraponderali, 25% nereuşind să treacă ultimele teste fizice, informează Rompres. în acest context, armata va lansa un program special de fitness, pentru ca înalţii oficiali ai armatei să capete o siluetă mai suplă şi să încapă în noile uniforme ce urmează a fi create de Valentin Iudaşkin. 'Noua uniformă militară şi ceea ce e înăuntrul ei trebuie să se potrivească', a declarat un reprezentant al Ministerului Apărării. Armata va construi săli de gimnastică, bazine de înot şi terenuri de sport pentru ca ofiţerii să aibă unde să facă mişcare, în vederea recăpătării unei bune forme fizice.


Spălatul vaselor îmbunătăţeşte sănătatea mintală

Activităţi precum grădinăritul, spălatul vaselor şi curăţenia, efectuate timp de 20 de minute, sunt suficiente pentru a îmbunătăţi sănătatea mintală şi a reduce stresul, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat în Marea Britanie, informează Mediafax. Este un lucru binecunoscut că exerciţiile fizice contribuie la scăderea nivelului de anxietate, însă experţii nu s-au pus de acord asupra celei mai eficiente activităţi şi asupra regularităţii ei. Scottish Health Survey, un sondaj la care au participat 20.000 de bărbaţi şi femei, publicat în British Journal of Sports Medicine, a stabilit că o şedinţă de 20 de minute de activităţi fizice, indiferent de gen, o dată pe săptămînă, este eficientă pentru îmbunătăţirea sănătăţii mintale. Mark Hamer, autorul studiului, de la Colegiul Universitar din Londra, a indicat că activităţile casnice, precum spălatul vaselor, curăţenia şi grădinăritul, pot reduce nivelul stresului cu 20%, în timp ce sportul contribuie la îmbunătăţirea sănătăţii mintale cu 33%. Un alt studiu publicat în acelaşi jurnal indică faptul că persoanele de vîrsta a doua care practică regulat exerciţii fizice susţinute, precum aerobicul, înotul, jogging-ul şi ciclismul, dar şi dansul pot încetini procesul de îmbătrînire cu pînă la 12 ani. Sportul regulat antrenează corpul că utilizeze oxigenul mai eficient pentru a genera energie, potrivit studiului realizat de cercetătorii de la Universitatea din Toronto, la care au participat 400 de adulţi cu vîrsta între 55 şi 85 de ani. Lorna Layward, manager de cercetări la Help The Aged, este de părere că "nu e niciodată prea tîrziu" pentru a practica un sport.



Mike Myers va fi gazda ceremoniei MTV Movie Awards

Actorul Mike Myers va fi gazda ediţiei de anul acesta a ceremoniei MTV Movie Awards, care va avea loc pe 1 iunie, la Amfiteatrul Gibson din Universal City, California, informează Mediafax. Nominalizările la premiile MTV Movie vor fi anunţate în luna mai. Myers a mai fost o dată gazda acestei ceremonii, în 1997, în acelaşi an în care a fost lansată prima parte a aventurilor lui Austin Powers. Anul trecut, gazda popularei ceremonii a fost actriţa americană Sarah Silverman. Mike Myers lucrează în prezent la scenariul celei de-a patra părţi a seriei aventurilor spionului Austin Powers, care se va concentra asupra personalităţii malefice a lui Dr. Evil. Pe 20 iunie, actorul va lansa cea mai recentă comedie a sa, "The Love Guru", în care mai joacă Justin Timberlake, Jessica Alba, Romany Malco şi Verne Troyer. Filmul prezintă povestea unui american (Myers) crescut de nişte "guru" la un "ashram" din India. Acesta se întoarce în Statele Unite pentru a face avere din ajutorare personală, iar metodele sale neortodoxe vor fi puse la încercare în momentul în care se oferă să devină consilierul de cuplu al starului unei echipe de hockey.


Două fructe de mango japonez, vîndute la licitaţie pentru 1.250 de euro

Două fructe de mango japonez din prefectura sudică Miyazaki au fost vîndute joi la licitaţie pentru suma record de 200.000 de yeni (1.250 euros), a anunţat compania Tokyo Seika. Această sumă depăşeşte cu mult precedentul preţ record, plătit anul trecut în Japonia pentru acest fruct răcoritor, supranumit 'oul soarelui'. Un anonim a plătit atunci 38.000 de yeni pentru două mango, informează Rompres. Fructele de mango din Miyazaki sunt extrem de populare în Japonia, un fenomen întărit de promovarea făcută de guvernatorul regiunii, comedianul Hideo Higashikokubaru. Străinii în trecere prin Japonia sunt adesea uimiţi de preţul exorbitant al acestor fructe, ceea ce le transformă în cadouri foarte apreciate. Anul trecut, doi pepeni japonezi au fost vînduţi la licitaţie pentru două milioane de yeni (12.500 de euro).

 

Un bebeluş a scăpat nevătămat după ce a trecut un tren peste el

Un bebeluş de şase luni a scăpat doar cu un cucui la cap după ce un tren a trecut pe deasupra lui într-o gară din nordul Elveţiei, relatează Rompres. Căruciorul în care se afla a fost luat de curentul de aer provocat miercuri dimineaţă de trenul care intra în gara Möhlin, în cantonul Argovie (Aargau, în germană). Bebeluşul a căzut exact între şine, scăpînd fără nicio rană, a explicat un purtător de cuvînt al poliţiei locale. Mama sa în schimb a suferit un şoc şi beneficiază de sprijin psihologic, a precizat el. Potrivit purtătorului de cuvînt, trenul nu rula decît cu o viteză de 30 km/h la intrarea în gară. Mama copilului se întorsese un moment pentru a vedea dacă poate cineva să o ajute să urce în tren cu căruciorul.

 

Un vultur a obligat un avion de linie să aterizeze de urgenţă

Un Boeing-737 al companiei americane Continental Airlines a fost nevoit să aterizeze miercuri de urgenţă pe aeroportul San Pedro Sula, în nordul statului Honduras, după ce un motor a fost avariat de un vultur, potrivit companiei aeriene, relatează Rompres. Avionul tocmai decolase din capitala Tegucigalpa cu destinaţia Houston (SUA), cînd vulturul a fost aspirat de un motor, provocînd o mică explozie care a fost auzită în cabină, a povestit unul dintre pasagerii aparatului care transporta 76 de persoane în total.

 

Japonia: 34.588 de scaune cu rotile rechemate, după două accidente mortale

Grupul japonez Suzuki Motor a anunţat joi rechemarea a 34.588 de scaune cu rotile fabricate de această companie din cauza unor probleme tehnice suspectate că au fost la originea a două accidente mortale, relatează Rompres. Aceste produse, vîndute numai în Japonia, au o 'defecţiune structurală la motor', a indicat Suzuki într-un comunicat. Ministerul japonez al Economiei, Comerţului şi Industriei a precizat că modelul cu probleme a fost la originea a trei accidente grave survenite din noiembrie 2007. Două persoane au fost ucise, iar a treia a fost rănită grav la cap din cauza unor căzături la bordul scaunului. Ministerul suspectează că aceste accidente au fost cauzate de defecţiunea tehnică menţionată de Suzuki, însă acest fapt nu s-a stabilit cu certitudine încă. Suzuki a indicat la rîndul său că a decis rechemarea după alte două accidente, în cursul cărora scaunele cu rotile s-au răsturnat pe spate în cursul unor urcări, după ce s-au oprit brusc, fără să se înregistreze răniţi.

×