x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Info

Info

de Jurnalul National    |    29 Feb 2008   •   00:00

• Leii de pe Râul Crocodililor • Animale sclipitoare • Eroi adevăraţi


ANIMAL PLANET/Leii de pe râul crocodililor/Documentar/Duminică  21:00

Leii de pe Râul Crocodililor

Ur­măriţi povestea unei familii de lei din Valea Luangwa, în Zambia. Grupul a fost întotdeauna protejat de doi lei enormi, dar în sezonul umed din 2000, ambii au murit, lăsând în locul lor un mascul mai tânăr. De atunci, în fiecare an, femelele adulte au născut pui, dar nu au reuşit să îi crească până la vârsta maturităţii, căci pericolul prădătorilor s-a dovedit a fi prea mare pentru forţele tână­rului leu care îi proteja. (A.V.P.)

 

NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL/ animale sclipitoare/Documentar/Joi   22:00

Animale sclipitoare

Documentarul explorează rapiditatea cu care învaţă porcii şi cum contribuie ei la cercetarea ştiinţifică, datorită asemănării lor genetice cu oamenii, şi studiază câinii pentru a descoperi diversele faţete ale inteligenţei lor, care, în anumite privinţe, este mai apropiată de a oamenilor chiar decât este cea a cimpanzeilor. (R. Grinţescu)

 

DISCOVERY/Eroi adevăraţi/Documentar  Marţi  22:00

Eroi adevăraţi

Folosind aceleaşi tehnici narative ca în programul “La un pas de moarte”, documentarul prezintă momentul când o si­tua­ţie absolut obişnuită se transfor­mă într-o catastrofă, iar un martor care nu bănuia nimic devine un salvator generos, cu puteri suprao­meneşti. Programul “Eroi adevăraţi” plonjează adânc în psihicul eroului, descriind decizii luate într-o fracţiune de secundă, care marchează dife­renţa între acţiune şi inerţie, între viaţă şi moarte. (A.V.P.)

×
Subiecte în articol: documentar