x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Inimă de ţigan

Inimă de ţigan

28 Sep 2007   •   00:00

Irina şi Codruţ se luptă cu prejudecăţile şi cu legile şatrei pentru dragostea lor

Irina şi Codruţ se luptă cu prejudecăţile şi cu legile şatrei pentru dragostea lor

"Inimă de ţigan" spune povestea Irinei (Andreea Pătraşcu) şi a lui Codruţ (Denis Ştefan), doi tineri care aparţin unor lumi diferite, dar care fac orice pentru a fi impreună, deşi, potrivit legilor ţigăneşti, lui Codruţ ii este promisă Roza (Nicoleta Luciu).

FAMILIA FIERARU. Deşi a invăţat carte şi a ajuns medic la Salvare, Codruţ incă se izbeşte de prejudecăţile romănilor. Cu toate acestea, este măndru că e ţigan. Tatăl lui, Aurică Fieraru (Gheorghe Dinică), este bulibaşa şatrei şi nu ştie carte, dar are şcoala "aia mare" a vieţii. Este tradiţionalist şi nu ar concepe niciodată ca fiul lui să ia de nevastă o romăncă.

FAMILIA DUMBRAVĂ. Irina (Andreea Pătraşcu) este romăncă. Tatăl ei, Gigi Dumbravă (Florin Zamfirescu), a construit un adevărat imperiu pentru care vrea un moştenitor. Cum iubita lui, Flori (Dana Hauer), nu reuşeşte să rămănă insărcinată, iar fiica cea mare, Renata (Eugenia Şerban), are două fete, lui Gigi nu i-a rămas decăt Irina şi nu ar permite niciodată ca ea să se căsătorească cu un ţigan. Ginerele perfect este chiar finul lui, Luca (Vlad Zamfirescu), care il ajută in afaceri şi care are o relaţie frumoasă cu Irina, dar complet lipsită de tandreţe şi pasiune.

Â
FAMILIA POTCOVARU. Departe de aceste probleme şi prejudecăţi, Irina şi Codruţ sunt fericiţi impreună. Pănă intr-o zi, cănd el află că, după legile ţigăneşti, ii este sortită Roza (Nicoleta Luciu), o ţigancă frumoasă şi educată la Paris. Ea este fiica lui State Potcovaru (Gheorghe Visu), fratele de cruce al lui Aurică. State se intoarce din Franţa impreună cu soţia lui, Flacăra (Carmen Tănase), fiica adoptată Minodora (Doiniţa Oancea) şi bodyguardul marocan Thierry (Cabral) pentru a face nunta.

Pentru a-şi apăra iubirea, Codruţ rezistă tentaţiilor Rozei şi o trimite fecioară inapoi la tatăl ei. Gestul lui este considerat suprema jignire şi trebuie răscumpărat prin vărsare de sănge. Aurică este gata să spele ruşinea cu viaţa lui, pentru a-şi salva fiul şi şatra.

×
Subiecte în articol: serial