x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Interioare ţigăneşti, premiate la World Press Photo

Interioare ţigăneşti, premiate la World Press Photo

de Andreea Tudorica    |    16 Feb 2009   •   00:00
Interioare ţigăneşti, premiate la World Press Photo
Sursa foto: Carlo Gianferro/

Fotograful italian Carlo Gianferro a câştigat vineri premiul întâi la secţiunea Portrete a competiţiei internaţionale World Press Photo 2008 cu un fotoreportaj realizat anul trecut în comunitatea rromă din România.



 În câteva proiecte personale, Gianferro s-a arătat interesat de arhitectura din casele rromilor din Europa de Est, realizând fotoreportaje în România şi Republica Moldova.

Potrivit, site-ului personal, Gianferro este un fotograf  care realizează reportaje sociale, una din temele preferate fiind spaţiile de locuit, în special casele şi locurile de muncă. El crede că oamenii lasă întotdeauna o amprentă proprie în locurile în care trăiesc.

Cartea sa "Arhitectura ţigănească” (publicată în Germania de Axel Menges şi distribuită în întreaga lume) a fost realizată împreună cu arhitecţii Partizio Corno şi Renata Calzi , fiind prima publicare ce prezintă noile case extravagante ale ţiganilor din Europa de Este (în principal din România şi Republica Moldova). În prezent, el continuă proiectul său privind interiorele ţigăneşti.

Click pe imagine - fotoreportaj

×
Subiecte în articol: magazin