x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Interpol lansează un apel pentru găsirea unui pedofil

Interpol lansează un apel pentru găsirea unui pedofil

de Jurnalul National    |    08 Oct 2007   •   00:00

Interpol a lansat un apel la martori cu scopul de a ajuta la identificarea unui bărbat suspectat de pedofilie, care difuzează fotografii pe Internet in care apare el cu diverşi copii, demersul Interpol fiind o premieră pentru organizaţia internaţională a poliţiei.



Interpol a lansat un apel la martori cu scopul de a ajuta la identificarea unui bărbat suspectat de pedofilie, care difuzează fotografii pe Internet in care apare el cu diverşi copii, demersul Interpol fiind o premieră pentru organizaţia internaţională a poliţiei, informează din Lyon /Franţa/ AFP.

''Este prima dată cănd organizaţia lansează un astfel de apel'', se afirmă intr-un comunicat al Interpol, al cărui sediu este in oraşul francez Lyon.

Analiza fotografiilor, in număr de circa 200 şi in care apar 12 copii diferiţi, a permis să se stabilească faptul că acestea au fost realizate in Vietnam şi Cambodgia, precizează organizaţia.

Identitatea şi cetăţenia bărbatului suspectat de abuzuri sexuale asupra unor copii, dintre care unii nu au mai mult de şase ani şi alţii sunt adolescenţi, nu au fost stabilite.

Conform Interpol, bărbatul călătorea in jurul lumii pentru acte de pedofilie.

''Am incercat prin toate mijloacele posibile să-l identificăm şi să-l aducem in faţa justiţiei, dar acum suntem convinşi că, fără ajutorul opiniei publice, individul va continua să violeze şi să abuzeze sexual de copii'', a declarat secretarul general al organizaţiei, Ronald K. Noble, citat de Interpol.

Fotografiile originale au fost retuşate de către pedofil şi complicii săi pentru ca să nu-i fie recunoscută faţa, dar ''specialiştii germani de la Bundeskriminalamt /BKA/ au reuşit să obţină o imagine care să ajute la identificare'', se mai spune in comunicat.

''Dacă există cineva care să recunoască această persoană sau care deţine informaţii susceptibile de a-i ajuta pe anchetatori, contactaţi poliţia sau biroul central naţional al Interpol din ţara voastră'', a declarat Kristin Kvigne, responsabil din cadrul Direcţiei Interpol privind traficul cu fiinţe umane.

Un portret al pedofilului este disponibil pe site-ul pe Internet al Interpol: www.interpol.int

  • ROMPRES

×
Subiecte în articol: magazin Interpol