x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Intertoto - Oţelul merge in UEFA, Bistriţa pierde onorabil la Madrid

Intertoto - Oţelul merge in UEFA, Bistriţa pierde onorabil la Madrid

de Ovidiu Ciutescu    |    29 Iul 2007   •   00:00
Intertoto - Oţelul merge in UEFA, Bistriţa pierde onorabil la Madrid


Oţelul Galaţi a reprezentat surpriza finalei UEFA Intertoto, reuşind să invingă in deplasare cu 2-1 pe Trabzonspor şi să se califice in turul II preliminar al cupei UEFA. Intr-o altă finală a competiţiei, Gloria Bistriţa a pierdut cu 1-0 meciul disputat la Madrid, cu Atletico, şi a ratat calificarea in UEFA.


Oţelul Galaţi a reprezentat surpriza finalei UEFA Intertoto, reuşind să invingă in deplasare cu 2-1 pe Trabzonspor şi să se califice in turul II preliminar al cupei UEFA. Intr-o altă finală a competiţiei, Gloria Bistriţa a pierdut cu 1-0 meciul disputat la Madrid, cu Atletico, şi a ratat calificarea in UEFA.

SUPERB. Oţelul Galaţi s-a calificat in turul II preliminar al Cupei UEFA, după o dublă victorie cu 2-1 in faţa turcilor de la Trabzonspor, in finala Cupei UEFA Intertoto. Gălăţenii s-au deplasat la Trabzon avănd la activ fragilul avantaj din meciul tur cănd au căştigat la Galaţi cu 2-1(1-0). Meciul din Turcia, disputat in faţa a peste 22.000 de spectatori vulcanici, a inceput nefericit pentru oţelari, gazdele deschizănd scorul incă din minutul 8 prin Ceyhun . Romănii nu au acuzat şocul şi, in urma unei perioade scurte de temporizare a jocului, au egalat printr-un gol inscris din marginea careului de 16 metri de Szekely. In continuare, partida a fost dominată de gazde, dar odată cu scurgerea timpului, spectatorii au inceput să-şi piardă răbdarea, pentru ca in finalul jocului să ceară demisia antrenorului Zyia Dogan şi a preşedintelui clubului. Lovitura de graţie a venit in minutul 90, cănd Jula a executat impecabil o lovitură de la 11 metri, consfinţind calificarea Oţelului in Cupa UEFA. Hora bucuriei, care s-a incins după fluierul final, a fost susţinută din tribune de aplauzele spectatorilor turci.„Sunt foarte, foarte mulţumit de jucători şi de rezultat şi sperăm să continuăm tot aşa. Nu ştiu pănă unde vom ajunge in Cupa UEFA, dar important este că am ajuns pănă aici", a declarat antrenorul Oţelului, Petre Grigoraş. „Turcii au spus că se vor califica sigur, dar le-am dat planurile peste cap şi i-am bătut şi la ei acasă", a declarat golgheterul Emil Jula. Oţelul işi va cunoaşte viitoarea adversară din Cupa UEFA pe 3 august, atunci cănd are loc tragerea la sorţi. Partidele din turul II preliminar al Cupei UEFA se vor desfăşura pe 16 şi 30 august.

RATEU. Gloria Bistriţa a ratat calificarea in turul doi preliminar al Cupei UEFA, după ce a pierdut, cu scorul de 0-1, meciul susţinut, in deplasare, pe terenul lui Atletico Madrid, in manşa secundă a finalei Cupei UEFA Intertoto. Scorul final al dublei manşe a fost 2-2, după ce in meciul tur, disputat săptămăna trecută, la Bistriţa, Gloria s-a impus cu scorul de 2-1. Atletico Madrid s-a calificat in turul doi preliminar al Cupei UEFA datorită golului marcat in deplasare. Unicul gol al partidei de sămbătă a fost inscris de Diego Forlan, in minutul 10, cănd a trimis mingea in plasă, de la 10 metri, după ce a primit o pasă nesperată de la fundaşul bistriţean Mircea Rus, care a respins in centrul careului o minge din apropierea liniei de fund.La conferinţa de presă, antrenorul echipei Gloria Bistriţa, Ioan Ovidiu Sabău, şi-a felicitat jucătorii pentru prestaţia din meciul cu Atletico Madrid, scor 0-1, chiar dacă in urma acestui rezultat bistriţenii au ratat calificarea in turul doi preliminar al Cupei UEFA, informează AS. "Imi felicit jucătorii pentru că, deşi am fost eliminaţi, am obţinut un rezultat bun. Atletico este o echipă cu mai multă experienţă internaţională, cu mai multă valoare şi cu fotbalişti foarte buni. Credeam că vom reuşi calificarea, nu s-a putut, dar am făcut un pas mare. Felicit echipa Atletico şi ii doresc mult noroc. Pentru noi a fost o experienţă foarte mare. Avem fotbalişti de 18, 19, 20 de ani şi pentru ei a fost foarte important să joace astfel de partide", a spus Sabău. Sabău consideră că diferenţa a fost făcută de faptul că Atletico Madrid a avut o posesie mai bună a balonului. "Poate cu Zaharia am fi obţinut un alt rezultat. Deşi in final scorul după cele două manşe a fost 2-2".

×
Subiecte în articol: magazin madrid uefa cupei atletico