x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Interviuri imaginare - Luna de pe cer

Interviuri imaginare - Luna de pe cer

de Luiza Moldovan    |    27 Aug 2006   •   00:00
Interviuri imaginare - Luna de pe cer

Definitie: astrul noptii pe verticala, patru litere. Hmmm... ia sa vedem... S, t, e, a, stea. Dar aici definitia este data articulata cu articol hotarat, ceea ce inseamna ca astrul despre care vorbim are personalitate, nu e unul obisnuit. Ia sa vedem, ia sa vedem...

Jurnalul National: Cu ce litera incepeti?
Luna: Cu litera "L", in limba romana (vine din latineste), cu alte si alte litere in alte si alte limbi straine. Ma mai cheama si Selena.

Selena... inteleg... Aveti, iata, treizeci de mii de cratere. S-a constatat chiar ca nu e posibil sa se mai formeze un alt crater fara sa-l acopere pe un altul. Astronomii numesc asta "saturatie".
Intr-adevar... ce pot sa spun... nu mai am loc de cratere...

Sa trecem la intrebari cumva mai indiscrete, ocazie cu care imi cer anticipat scuze pentru eventuala dezordine interioara pe care v-as produce-o. Care este relatia dumneavoastra cu Pamantul?
As putea sa spun ca ma-nvart in jurul lui, desi nu stiu foarte clar daca nu cumva el e cel care se-nvarte in jurul meu.

De fapt, aici voiam s-ajung. Cine dupa cine se-nvarte?
Sincer sa-ti spun, eu sunt cea care se invarte in jurul lui. Sper ca, intr-o buna zi, sa-l dau gata pe Pamant cu rotatia mea sincronica.

Da? Si care este, ma rog, secretul rotatiei sincronice?
Foarte simplu: imi arat mereu aceeasi fata, pastrandu-mi in maneca asul fetei mele celei nevazute.

Tocmai voiam sa va intreb despre fata dumneavoastra intunecata.
Ah, dar nu este asa... nu este intunecata-intunecata. Este doar nevazuta. Sa stii ca soarele ma vede si pe partea aia. Asa sa stii.

Stiu din surse sigure ca va ia aproape 28 de zile sa va rotiti complet in jurul Pamantului. Are asta un efect asupra activitatii terestre?
Prin asta il invaluiesc eu pe Pamant. Rotatia mea de 27 de zile si patru ore ii provoaca iubitului meu maree. In traducere libera, stari de greata. In plus, am un nelimitat ascendent asupra fiziologiei umane. Actionez subtil, ai sa razi, chiar si la cresterea unghiilor, la vindecarea ranilor, la cresterea parului. Plantele cu care a fost binecuvantat Pamantul sunt mai bune daca sunt culese cand sunt eu mare pe cer... ei, sa-ti mai spun?

Suntem nauciti.
×
Subiecte în articol: magazin