x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Interviuri imaginare - Pilat din Pont, despre moarte

Interviuri imaginare - Pilat din Pont, despre moarte

de Luiza Moldovan    |    02 Apr 2006   •   00:00
Interviuri imaginare -  Pilat din Pont, despre moarte
INTERVIURI IMAGINARE
Pont. Pilat din Pont. El s-a spalat pe maini. Am vrut sa aflu cu ce sapun s-a spalat pe maini domnul Pilat din Pont, procuratorul Iudeii. De fapt, ca sa fiu sincera, eu am fost curioasa sa aflu daca nu cumva Pilat din Pont a trecut la sapunul lichid sau la gelul de dus. "El mi-a spus..."

Jurnalul National: ... "caci ma iubise"... despre cum se sapunise. Va pare rau pentru ca v-ati spalat pe maini?
Pilat din Pont spuse: Cum crezi c-as putea sa ma spal pe maini cu gelul de dus? In primul rand, gelul de dus e pe langa cada, iar sapunul e pe langa chiuveta. In mod logic, nu m-as intinde de o mie de ori pe zi dupa gelul de dus. Deci am rezolvat dilema.

Cu alte cuvinte, ca va vad ca nu-ntelegeti, regretati milenara osandire?
P.d.P.: Pe Zeus si pe toti zeii Romei, regret desigur milenara osandire. Este evident de vreme ce m-am spalat pe maini, evitand deci sa-mi asum responsabilitatea.

Precum vedeti, consecinta e ca, dupa doua mii de ani, din zeii Romei au ramas doar niste ruine, iar jumatate de planeta a devenit crestina. Principiul popular "unde dai si unde crapa" s-a aratat inca o data.
P.d.P. ezita: L-am osandit pentru ca n-am inteles. Cum as fi putut reactiona altfel in fata unei multimi dezlantuite si chitite sa-L rastigneasca. Precum a ramas scris in Scripturi, eu am incercat sa nu-L osandesc. Dar, cat eram eu de mare procurator, tot n-am avut destul curaj sa stau impotriva unei multimi isterice.

Ati devenit celebru pentru c-ati osandit o celebritate. Cum va impacati cu ideea ca "evreul obscur" pe care L-ati condamnat la moarte era Mantuitor?
P.d.P.: Cu ideea nu ma-mpac. De impacat, m-am impacat dupa aceea cu Irod. Baiat subtire. S-a simtit dator sa reafirme bunele relatii dintre popoarele noastre. Am ramas prieteni ...

Tineti Post?
P.d.P.: Pai m-am saturat de cand o tin tot intr-un Post...

Sunteti de acord cu pedeapsa cu moartea?
P.d.P.: Fericit cel care moare, ca scapa. Mai nasol e de cel care condamna la moarte. Dupa cum pot depune marturie...
×
Subiecte în articol: magazin pont pilat pont