x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Intoarcerea pe Planeta Maimutelor

Intoarcerea pe Planeta Maimutelor

26 Aug 2005   •   00:00
Intoarcerea pe Planeta Maimutelor

Saga inceputa in 1968 continua in regia lui Tim Burton

FILM
Saga inceputa in 1968 continua in regia lui Tim Burton

In anul 2029, niste misiuni de recunoastere interstelara sunt atribuite unor piloti cimpanzei din statia spatiala Oberon. Intr-o asemenea misiune, un cimpanzeu pierde orice modalitate de comunicare si dispare din obiectivul radarului. Astronautul Leo Davidson lanseaza o misiune de salvare si se prabuseste cu nava pe care o pilota pe o planeta stranie, unde maimutele sunt stapani, iar oamenii sclavi. De fapt, aceasta era ideea centrala a romanului "Planeta maimutelor" al lui Pierre Boulle, care a fost ecranizat in 1968 si a devenit una dintre cele mai celebre referinte in literatura si filmul science-fiction.

Aparitia neasteptata pe planeta stapanita de maimute a capitanului Leo Davidson, strain de ordinea instaurata si neafectat de aceasta, serveste oamenilor inrobiti de pe planeta drept catalizator pentru o schimbare sociala.

Regizorul Tim Burton - renumit pentru filme precum "Batman", "Edward Omul-Foarfeca", "Beetlejuice" si "Legenda calaretului fara cap" - a preluat ideea romanului lui Boulle si a imaginat o calatorie intr-o lume neobisnuita si fantastica.

"N-am intentionat sa realizez un remake sau o continuare a primului film «Planeta maimutelor», ci sa provoc o reintoarcere in acea lume fantastica", explica regizorul.

  • Suport: DVD
  • An: 2001
  • Genul filmului: SF
  • Regie: Tim Burton
  • Cu: Mark Wahlberg, Michael Clark Duncan, Helena Bonham Carter, Kris Kristofferson, David Warner
  • "Prietenii tai" a ajuns la al 9-lea sezon

    Mai au nevoie de prezentare?! Ei sunt "Prietenii tai": Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler si Ross. Sase prieteni care se lupta sa supravietuiasca pe cont propriu in lumea dura a Manhattan-ului. Seria 9 a serialului "Prietenii Tai" vine cu noi episoade pline de umor. Totul incepe in momentul in care Joey o cere pe Rachel in casatorie, accidental... Numai ca in mod neasteptat Rachel ii accepta propunerea. De aici, cei trei prieteni - Rachel, Ross si Joey - se trezesc intr-o noua incurcatura. Astfel, ei gasesc in scurt timp si o rezolvare: de acum inainte nu vor mai exista cereri in casatorie in grup.

    Printr-un umor care a reusit sa cucereasca milioane de telespectatori, serialul "Prietenii tai" este disponibil acum si pe DVD. Pe langa episoadele propriu-zise, DVD-urile mai cuprind si scene in plus, documentare (Friends Around The World, The One That Goes Behind The Scenes), precum si alte momente amuzante.

  • Suport: DVD
  • An: 1994-2001
  • Genul filmului: comedie
  • Titlul original: Friends
  • Regie: David Crane, Marta Kauffman
  • Cu: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer
  • CINEMA

    Insula

    Lincoln Six-Echo (Ewan McGregor) si Jordan Two-Delta (Scarlett Johansson) se afla printre sutele de rezidenti a unei institutii sub control la mijlocul secolului XXI. La fel ca toti locuitorii acestui mediu controlat cu atentie, tot ce se refera la vietile lor de zi cu zi este monitorizat, chipurile spre binele lor. Singura cale de iesire - si speranta pe care o impartasesc cu totii - este sa fie alesi sa mearga in "Insula" - ultimul loc necontaminat din lume dupa un dezastru ecologic care, dupa cum s-a anuntat, a luat vietile tuturor de pe planeta… mai putin ale lor.

    Filiera corsicana

    O noua comedie frantuzeasca, cu o distributie de exceptie: Christian Clavier si Jean Reno. Un detectiv "de la centru" trebuie sa ajunga in insula Corsica pentru a da de urmele unei persoane disparute, o militanta nationalista pentru independenta insulei. Problema este ca populatia bastinasa nu este deloc prietenoasa, iar obiceiurile locale par destul de ciudate urmasului inspectorului Clouseau...
    ×
    Subiecte în articol: planeta