x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Invazie de dinozauri la Mall

Invazie de dinozauri la Mall

de Diana Scarlat    |    28 Ian 2012   •   08:57
Invazie de dinozauri la Mall

Dinozaurii preistorici au invadat ieri un Mall din Bucuresti si vor ramane la dispozitia copiilor si a parintilor pana pe 12 februarie. Scheletele de dinozaur pazesc acum intrarea principala in Mall, iar cei mici se pot juca de-a paleontologii, dupa “absolvirea' unor cursuri speciale. Una dintre probele la care sunt supusi este reconstituirea unui schelet de dinozaur, intr-un “santier' de la primul etaj al mall-ului.

Evenimentul Kids’ Dino Dig este dedicat tuturor copiilor pasionati de lumea preistorica, fiind un concept interactiv care isi propune sa-i invete pe cei mici cele mai ascunse secrete ale descoperirilor arheologice. |n cadrul expeditiei, copiii sunt impartiti in doua echipe de cate 10-20 “oameni de stiinta', echipati corespunzator, apoi, sub indrumarea unui profesor de paleontologie, afla cum sa intrebuinteze instrumentele necesare pentru a face sapaturi, pentru a excava si a descoperi fosilele dinozaurilor care au trait pe pamant cu milioane de ani in urma. Dupa cercetarea desfasurata pe teren, copiii fac un tur prin spatiul dedicat lumii preistorice, urmand ca la final sa primeasca certificate de mici experti in paleontologie.

Exista si un schelet in marime naturala, cel al dinozaurului Allosaurus, o expozitie dedicata fosilelor, iar cei interesati au la dispozitie in Plaza Romania o prezentare audio-video a principalelor perioade preistorice.

“Kids’ Dino Dig este un proiect de anvergura, in esenta educativ, care se adreseaza in principal copiilor cu varste intre 6 si 12 ani. Participantii isi vor imbogati cunostintele despre primele forme de viata de pe Pamant si se vor putea fotografia cu dinozaurii expusi. Copiii cu varste sub sase ani vor avea un spatiu de joaca special amenajat, unde vor putea desena dinozauri sau se vor amuza cu jocuri tematice, concursuri si multe surprize', spunorganizatorii.

Kids’ Dino Dig poate fi vizitat zilnic, in Plaza Romania, intre orele 10.00 si 20.00, iar inscrierea in expeditie este gratuita. Copiii sunt grupati si indrumati de un ghid care le ofera toate explicatiile necesare unei aventuri arheologice.

×