x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ioan Rus a demisionat din funcţia de preşedinte al PSD Cluj

Ioan Rus a demisionat din funcţia de preşedinte al PSD Cluj

17 Dec 2007   •   00:00

Preşedintele organizaţiei judeţene Cluj a PSD, Ioan Rus, a demisionat, luni, din funcţie, demisia sa fiind deja trimisă preşedintelui partidului, Mircea Geoană.



Preşedintele organizaţiei judeţene Cluj a PSD, Ioan Rus, a demisionat, luni, din funcţie, demisia sa fiind deja trimisă preşedintelui partidului, Mircea Geoană.

Potrivit unui comunicat remis, luni, agenţiei MEDIAFAX, de PSD Cluj, in care nu sunt arătate motivele demisiei lui Ioan Rus, acesta a declarat in cadrul şedinţei BPJ Cluj că va continua să işi exercite atribuţiile care ii revin in calitate de vicepreşedinte al PSD pentru Regiunea Nord-Vest, pentru a incerca o mai bună coordonare a activităţii partidului la nivel regional.

Purtătorul de cuvănt al PSD Cluj, Ancuţa Adrudan, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că un motiv al demisiei lui Rus din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Cluj este legat de rezultatele nesatisfăcătoare obţinute de filiala PSD Cluj la alegerile europarlamentare.

Deputatul Vasile Soporan va indeplini funcţia de preşedinte interimar pănă la convocarea conferinţei pentru alegerea viitorului preşedinte al PSD Cluj.

Alegerile in cadrul PSD Cluj vor fi programate in luna ianuarie 2008 pentru desemnarea unui nou preşedinte.

Geoană regretă gestul "pripit" al lui Ioan Rus




Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că a avut o discuţie cu Ioan Rus şi că regretă gestul "pripit" al acestuia de a demisiona din fruntea filialei clujene, dar că acesta rămăne un membru important al conducerii centrale a partidului.

„Cred că s-a pripit, dar este un gest pe care l-a decis impreună cu colegii de la Cluj şi el trebuie respectat şi dus la indeplinire", a mai declarat liderul PSD, arătănd că Ioan Rus, la nivel central, va rămăne acelaşi „jucător de bază in conducerea partidului".

Mircea Geoană a declarat că decizia lui Ioan Rus a fost rezultatul analizei proprii pe care filiala din Cluj a făcut-o şi este o decizie care trebuie respectată.

„Sunt convins că implicarea sa, ca şi vicepreşedinte la nivel naţional, de coordonare a unei zone importante din Transilvania, va rămăne un element de sprijin pentru echipa de conducere la nivel naţional", a adăugat liderul PSD.

Mircea Geoană a spus că era la curent cu decizia lui Ioan Rus şi că a incercat să il convingă să nu facă acest gest.

Preşedintele PSD a mai spus că decizia lui Rus a avut la bază şi unele „motive personale", pentru că a avut o perioadă mai dificilă la nivel personal, a fost şi "o boală foarte grea şi lungă care l-a afectat".

„Cred că este bine că, din acest punct de vedere, va putea să işi dedice mai mult timp şi energie funcţiei de la nivel naţional", a mai spus Geoană.

Referitor la rezultatele interne ale organizaţiilor, Mircea Geoană a spus că „este libertatea oricărei organizaţii de a-şi face propria evaluare după rezultatele de la europarlamentare", declarăndu-se convins că filiala Cluj va găsi cea mai bună soluţie pentru asigurarea conducerii judeţene a PSD.

Intrebat dacă are garanţia că Ioan Rus va rămăne membru al conducerii PSD şi că nu va demisiona şi din această funcţie, Mircea Geoană a spus că este convins de acest lucru, precizănd că „este vorba de un gest de autoevaluare".

Intrebat dacă ar avea ceva să ii reproşeze lui Rus, Geoană a spus: „Nu, este un coleg bun şi noi am avut partea noastră de discuţie cu privire la intocmirea listei pentru PE. Ioan Rus rămăne un politician extrem de valoros".

Geoană a menţionat că acest proces de evaluare a rezultatelor euroalegerilor, la nivel naţional, a luat sfărşit in acest week-end, şi fiecare organizaţie are obligaţia de a prezenta propuneri către conducerea partidului.

„Am decis ca acest lucru să continue pănă la 15 ianuarie, pentru că este un lucru complex, profund, urmănd ca imediat după aceea să ne pregătim pentru locale şi să găsim candidaţii cei mai buni pentru aceste alegeri din 2008", a spus Geoană.

  • Mediafax

×
Subiecte în articol: magazin cluj psd geoană nivel ioan