x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Irina Sârbu respiră jazz

Irina Sârbu respiră jazz

de Roxana Ioana Ancuta    |    04 Iun 2010   •   00:00
Irina Sârbu respiră jazz

Este actriţă, cântă jazz, "o cântă" pe Maria Tănase şi mai cântă melodiile vechiului Bucureşti. Irina Sârbu are 27 de ani şi respiră muzică, universul sonor fiindu-i aproape încă de la vârsta de 5 ani, atunci când degetele ei de copil au început să înveţe să se joace ordonat pe clapele pianului.



De aproape zece ani cântă (şi cântă bine) în multe cluburi din Bucureşti şi din ţară, în cadrul diverselor festivaluri naţionale şi internaţionale de jazz şi colaborează cu mulţi muzicieni de calitate.

"Am fost întrebată cândva cum am reuşit să fac atât de multe în atât de puţin timp. Am răspuns «cu multă dragoste, dăruire, ambiţie... şi un pic de noroc». De ce muzica vechiului Bucureşti? Pentru că prin ea reuşeşte să se apropie de o epocă în care i-ar fi plăcut să trăiască; pentru că poveştile «de amor» sunt deosebit de frumoase, «melodiile, textele, totul te îndeamnă să te îndrăgosteşti de această muzică». Ce poate fi mai frumos decât să te întâlneşti sâmbătă seara cu «dragul» tău, într-o cârciumioară la şosea, unde să dansezi până dimineaţa?".

MUZICA ÎI ŢINE DE FOAME
Conştientă de faptul că jazzul este gustat şi apreciat în medii mai restrânse (dar selecte), Irina speră că încet, încet lucrurile se vor schimba în ceea ce priveşte gusturile muzicale preferate de cei mai mulţi. "Oamenii au impresia că jazzul este o muzică foarte complicată, dar nu este aşa. Am întâlnit persoane care au spus: «Cânţi jazz? Ce înseamnă asta mai exact? Nu-mi vine nici o melodie în minte!»."

Ţine muzica de foame? "Mă bucură întrebarea aceasta, pentru că sunt o mare gurmandă! Pe lângă dragostea pentru muzică, împărtăşesc şi dragostea pentru teatru. Sunt actriţă, am terminat secţia actorie la UNATC şi colaborez cu câteva teatre din Bucureşti. Iată că mai am o şansă, am două «meserii»! Pot să spun că din amândouă reuşesc să-mi asigur trei mese pe zi... Ba chiar şi un delicios desert!"

×
Subiecte în articol: vedete