x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Israelul respinge orice armistiţiu cu Hamas

Israelul respinge orice armistiţiu cu Hamas

de Ovidiu Ciutescu    |    30 Dec 2008   •   00:00

Israelul a respins marţi orice armistiţiu cu mişcarea islamistă palestiniană Hamas în Fâşia Gaza, înainte ca ameninţarea tirurilor de rachete din regiunea de coastă să fie înlăturată. Oficialii de la Jerusalim au afirmat că sunt pregătit să lupte cu militanţii islamiştii timp de "săptămâni", informează Agerpres.



"Nu este loc pentru încetarea focului", a declarat ministrul israelian de interne Meir Sheetrit pentru Radio Israel, în cea de-a patra zi a bombardamentelor asupra teritoriilor din Gaza, soldate cu 345 de morţi palestinieni şi patru israelieni ucişi de rachetele lansate din Fâşia Gaza. "Guvernul este hotărât să elimine ameninţarea tirurilor de (rachete) din sud", a afirmat acesta, adăugând că "de aceea, armata israeliană nu trebuie să oprească operaţiunea înainte de a-i determina pe militanţii Hamas să înceteze tirurile către Israel".

"Acesta este scopul şi el trebuie atins", a subliniat ministrul de interne al Israelului. La rândul său, adjunctul ministrului israelian de interne, Matan Vilnai, a declarat că armata "este pregătită pentru câteva săptămâni de acţiuni"

×
Subiecte în articol: lumea