x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Iulian vs Cioroianu - Soluţia"Good point"?

Iulian vs Cioroianu - Soluţia"Good point"?

28 Dec 2007   •   00:00

 Impăratul rromilor Iulian l-a acuzat la Costeşti, pe ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, despre care a spus că ar putea fi "vreun cioroi", că doreşte deportarea rromilor asemeni mareşalului Antonescu.



Impăratul rromilor Iulian l-a acuzat la Costeşti, pe ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, despre care a spus că ar putea fi "vreun cioroi", că doreşte deportarea rromilor asemeni mareşalului Antonescu.

"Nu uitaţi că eu locuiesc in frumosul oraş Sibiu, iar Romulus Mailat, rromul de la care a inceput tot scandalul in Italia, este tot din judeţul Sibiu. Noi suntem rromi nomazi şi căldărari, iar el este rrom sedentar. Dar uitaţi-vă şi dumneavoastră ce se intămplă de atunci. Noi nu mai vrem să fim deportaţi incă odată aşa cum a cerut ministrul de Externe, Cioroianu. Nu ştiu, o fi vreun cioroi de-al nostru şi Cioroianu ăsta, dar el a cerut să fim duşi pe o bucată de pămănt, iar Romănia să plătească pentru ca noi să fim duşi acolo. Ãsta este pogrom, aşa cum a făcut cu noi mareşalul Antonescu. Noi nu am făcut rău la nimeni şi nici nu vrem să facem. Noi respectăm legile romăneşti, dar ne supunem şi legilor şi cutumelor noastre", a declarat Iulian.

El a mai declarat că rromii vor cu toţii inţelegere, iar deportarea este o măsură pe care aceştia o condamnă cu toată puterea. "Trăim intr-o ţară europeană şi aşa ceva nu poate să fie şi să existe", a adăugat el.

Deputatul PC Sergiu Andon i-a solicitat minstrului de Externe, Adrian Cioroianu, intr-un talk-show difuzat la inceputul lunii noiembrie de Antena3, părerea - in calitate de "titular al Externelor, familiarizat cu tratatele internaţionale, cu Convenţia Europeană a Drepturilor Omului" - despre o iniţiativă a conservatorilor privind modificarea Codului Penal.

Aceasta ar prevedea, conform lui Andon, "lărgirea gamei pedepselor complementare cu interdicţia pronunţată de judecător, pentru anumite infracţiuni care lovesc direct in demnitatea şi integritatea umană, de a pronunţa interdicţia de a părăsi un număr de ani teritoriul naţional".

Adrian Cioroianu, care a intervenit telefonic in emisiune, a dat următorul răspuns: " Vă rog să mă credeţi. Âşi eu mă găndesc de săptămăni de zile care ar fi situaţia. Eu vă spun deschis că nu mi se pare cea mai bună soluţie aceasta, de a nu-i lăsa să părăsească. Aceasta ar trebui să fie, cum să spun, cea mai uşoară pedeapsă. Aceşti oameni, din păcate, repet, nu am studii de drept, nu vreau să pozez in altceva decăt ceea ce sunt, dar, aşa cum judec eu, aceşti oameni care comit astfel de fapte, aceşti oameni nu trebuie trimişi in regim de celulă, cu televizor, ar trebui puşi la muncile cele mai dure şi formate probabil batalioane din alea disciplinare. Nu ştiu dacă asta le-ar aduce mintea la cap, dar, credeţi-mă, eram ieri pe drumul dintre Alexandria şi Cairo, la sfărşitul vizitei, imi veneau ştirile din ţară, din păcate pe SMS, nu puteam fi prins pe telefonul mobil, vă daţi seama, prin deşert...şi mă găndeam dacă nu cumva puteam cumpăra un teren in deşertul ăla egiptean, să-i plasăm acolo pe cei care..astfel de oameni ne fac de răs".

Nouă ONG-uri, printre care Agenţia de Monitorizare a Presei, fundaţia ACCEPT şi organizaţia Romani CRISS, i-au solicitat demisia ministrului de Externe, considerănd inacceptabile declaraţiile acestuia, "de tip nazist", conform cărora cei care fac Romănia de răs trebuie deportaţi in deşertul egiptean.

Ulterior, Cioroianu şi-a cerut scuze pentru declaraţiile făcute, afirmănd că şi lui i s-au părut surprinzătoare, dar a adăugat, insă, că in opinia sa, există o excepţie, violatorii şi pedofilii, pe care ii consideră cele mai de jos categorii infracţionale. Ministrul a precizat că işi cere scuze celor ofensaţi de această declaraţie, pe care o regretă.
  • MediafaxÂ

×
Subiecte în articol: magazin cioroianu