x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Johnny Deep, Roger Moore într-un film autobiografic

Johnny Deep, Roger Moore într-un film autobiografic

de Ovidiu Ciutescu    |    01 Dec 2008   •   00:00

Actorul american Johnny Depp va juca rolul lui Roger Moore, într-un film bazat pe memoriile actorului britanic, celebru mai ales pentru rolul agentului 007 din seria "James Bond", informează Corriere della Sera, citat de Mediafax.



Moore a terminat, luna trecută, lucrul la autobiografia intitulată "My Word Is My Bond", iar două studiouri de la Hollywood s-au arătat interesate de drepturile de adaptare a cărţii. Autobiografia conţine multe detalii, mai ales despre anii '50 - '60, dar şi despre relaţiile lui Moore cu vedete precum Elizabeth Taylor, David Niven şi Lana Turner. Potrivit unor surse apropiate actorului, Moore a spus mai multor prieteni că este un admirator al lui Johnny Depp. În ultimele luni, Johnny Depp a anunţat mai multe proiecte cinematografice în care se va implica în viitor. În afară de rolul din partea a patra a francizei de succes "Piraţii din Caraibe", Depp a mai semnat pentru partitura Tonto din filmul "The Lone Ranger", produs de Jerry Bruckheimer, şi pentru cea a Pălărierului Nebun din viitoarea producţie Disney, "Alice în Ţara Minunilor".

Deşi Depp a fost nominalizat de trei ori la premiile Oscar, acesta nu a reuşit până în prezent să obţină niciun premiu din partea Academiei Americane de Film. Însă a reuşit să obţină un Glob de Aur pentru rolul unui frizer sadic din "Sweeney Todd - Bărbierul diabolic din Fleet Street", în 2008. De asemenea, la începutul lui iunie 2007, Johnny Depp a câştigat două premii MTV Movie, pentru cel mai bun rol de comedie ("Piraţii din Caraibe: La capătul lumii") şi cel mai bun personaj negativ ("Sweeney Todd - Bărbierul diabolic din Fleet Street").

Roger Moore a primit, în octombrie, o stea pe Walk of Fame, la Hollywood, cu doar trei zile înainte de a împlini 80 de ani. Născut pe 14 octombrie 1927 în sudul Londrei, Moore şi-a început cariera artistică în teatru, la mijlocul anilor '40. În 1953, actorul a plecat în Statele Unite pentru a-şi încerca norocul. Rolul din celebrul serial "Ivanhoe" l-a făcut cunoscut în Statele Unite, dar Moore a devenit vedetă internaţională în rolul detectivului Simon Templar, în "Sfântul" (1962 - 1969).  După succesul serialului "Danny şi Brett - operaţiunea Monte Carlo" (1972 - 1973), unde a apărut alături de Tony Curtis, Moore a jucat în primul film "James Bond", "Pe cine nu laşi să moară" în 1973, ca succesor al lui Sean Connery. Moore a îmbrăcat pentru ultima dată smochingul lui James Bond în "Perspectiva unei crime" (1985) şi apoi s-a îndreptat spre activităţile umanitare devenind ambasador al Fondului Naţiunilor Unite pentru copii (UNICEF), în 1991. În iunie 2003, Roger Moore a fost înnobilat de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

×
Subiecte în articol: moore lumea