x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Jucariile" bogatilor

"Jucariile" bogatilor

de Cristina Ologeanu    |    07 Iul 2006   •   00:00
"Jucariile" bogatilor
DOCUMENTAR
Vini "Big Daddy" Bergeman este cel mai cautat furnizor de vehicule la comanda

Cand ai bani, poti sa-ti cumperi orice masina iti doresti. Si daca nu o gasesti pe piata, nu-i bai! Poti comanda sa fie aranjata dupa pofta inimii. Printre bogatii lumii este deja o moda sa-ti faci masina la comanda, "coafat" care, de cele mai multe ori, costa mai mult decat automobilul in sine. Unul dintre cei mai cautati "stilisti" auto americani este legendarul Vini "Big Daddy" Bergeman. El este principalul furnizor de "jucarii" unicat pentru cei bogati si celebri. Incepand de luni, 10 iulie, Discovery Channel prezinta seria de documentare "Big Daddy Kustomizer", in care veti vedea cat cheltuiesc bogatasii pentru bijuteriile create de Vini "Big Daddy" Bergeman.

"Big Daddy" se poate lauda ca detine un record certificat de Guinness Book: cea mai lunga limuzina

JACUZZI IN MASINA. Big Daddy poate face de la un skateboard care merge cu 96 km/h pana la cea mai mare limuzina. Creatiile lui extravagante si superluxoase l-au plasat in prima linie a celor care modifica vehicule la comanda. Documentarul va va prezenta atelierul lui Vini, unde lucrurile obisnuite devin uimitoare. Aflati cum si-a transformat pasiunea pentru design auto intr-o afacere de milioane de dolari. Dupa ce la un moment dat era atat de sarac, incat o luna a locuit pe plaja, cu cortul, acum are o vila de 1.800 de metri patrati, dotata cu cazinou, ring de dans si bar de sushi. Documentarul il urmareste pe Vini in derularea celor mai solicitante proiecte ale sale de pana acum: un mini care sa poata fi condus din orice parte si sa aiba jacuzzi, apoi un "LimoKopter" - un elicopter lipit de un autobuz.

Info

SUPERPLATFORMA. In documentarul "Superplatforma petroliera", National Geographic Channel prezinta in premiera una dintre cele mai mari platforme petroliere de foraj la mare adancime amplasata in Golful Mexic, la timp, inainte de sezonul uraganelor. In Oceanul Atlantic, o alta platforma se afla in calea icebergurilor. Afla daca cele doua platforme vor supravietui fortelor violente ale naturii. (Raluca Grintescu)

SCORSESE, IN ITALIA. Documentarul "Calatoria mea in Italia", difuzat de TVR Cultural in patru episoade, este o istorie a cinematografiei italiene vazuta prin ochii regizorului american Martin Scorsese. Totodata, el este o poveste a vietii si mai ales a copilariei marelui regizor. Imaginile par a fi vazute cu ochii unui spectator oarecare, care retraieste senzatiile generate de vizionarea unor mari filme. Documentarul a obtinut premiul pentru cea mai populara creatie de acest gen la Melbourne International Film Festival (2002), un altul din partea National Society of Film Critics (2002) si la Satelitte Awards (2002), pentru cea mai buna imagine, sectiunea documentare. (C.O.)
×
Subiecte în articol: big daddy