x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Jude Law şi John Prescott, despăgubiţi de News Corp. după scandalul interceptărilor telefonice

Jude Law şi John Prescott, despăgubiţi de News Corp. după scandalul interceptărilor telefonice

de Mediafax    |    19 Ian 2012   •   13:55
Jude Law şi John Prescott, despăgubiţi de News Corp. după scandalul interceptărilor telefonice

Actorul Jude Law si fostul vicepremier laburist John Prescott se numara printre cele 19 victime ale interceptarilor telefonice realizate de tabloidul News of the World care au fost despagubite recent de grupul controlat de magnatul Rupert Murdoch, au anuntat, joi, avocatii acestora, informeaza MEDIAFAX, care citeaza AFP.

Filiala britanica a grupului News Corp., care publica tabloidul News of the World, inchis in iulie 2011, a despagubit deja 36 de victime dintre persoanele care au depus plangere, au declarat avocatii, in fata Inaltei Curti de Justitie din Londra.

Aproximativ 800 de persoane au fost victime ale interceptarilor telefonice practicate de tabloidul News of the World dinn anii 1980, potrivit politiei britanice.

Fosta sotie a actorului Jude Law, Sadie Frost, fotbalistul echipei Chelsea Ashley Cole si cantareata australiana Danni Minogue fac parte dintre celebritatile care au fost despagubite.

Jude Law a primit despagubiri de 130.000 de lire sterline (156.000 de euro), Sadie Frost a primit 50.000 lire sterline (60.000 de euro), deputatul laburist Chris Bryant a primit 30.000 de lire sterline (36.000 de euro). Suma platita fotbalistului Ashley Cole nu a fost facuta publica.

Potrivit avocatilor, cele mai multe dintre persoanele care au depus plangere civila au ajuns apoi la un acord cu filiala britanica a grupului News Corp. Altele se afla inca in discutii, iar o procedura judiciara va fi initiata in luna februarie.

Un fond de indemnizare a fost infiintat de grupul News Corp. cu scopul de a evita demararea unor procese civile costisitoare, care ar putea afecta si mai mult imaginea imperiului media detinut de Rupert Murdoch.

In paralel cu aceasta procedura judiciara, o ancheta a politiei britanice se afla deja in desfasurare, vizand interceptarile telefonice ilegale, iar o comisie de ancheta, prezidata de judecatorul Brian Leveson, isi continua audierile, care vizeaza practicile din mass-media, cu scopul de a formula la finalul acestora un set de propuneri.

×