x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun JURNALUL UNUI ROMĂN SĂRAC. Asemănarea dintre mine şi un catalog Ikea

JURNALUL UNUI ROMĂN SĂRAC. Asemănarea dintre mine şi un catalog Ikea

de Luiza Moldovan    |    11 Apr 2013   •   15:25
JURNALUL UNUI ROMĂN SĂRAC. Asemănarea dintre mine şi un catalog Ikea

Bestial. Am primit, la clanţă, ultimul catalog Ikea. Doamne, şi ăştia sunt în criză! Păi ce cataloage ne agăţau ei odată de uşi şi ce fiţuici ne dau acuma?!? Cică e un catalog de vară, adică de şezlonguri, umbrele şi chestii de reamanajare a terasei, dar, orişicât, să mor io, foarte finuţ catalogul ăsta. Sau să-i spun “cataloguţ”, că de “catalog” nu poate fi vorba. Şi-l mai atârnă şi pe la toate uşile! Cum ar veni, “băi, suntem disperaţi, veniţi şi cumpăraţi din magazinul nostru, nu mai putem aştepta până la următorul catalog!!! Vă rugăm mult de tot, cumpăraţi şezlongurile noastre, vă implorăm!!!! Vă atârnăm chestiile astea la uşă pentru ca să vă demonstrăm că suntem o forţă comercială! Vă rugăm mult, credeţi-ne!”

Doaaaaamne, păi cică să-mi plâng mie de milă! Mai bine le plâng lor! Dac-aş avea bani, să mor dacă nu le-aş cumpăra juma’ de magazin, şi numai aşa, de milă, da’ ce să fac, dacă nu pot să ies nici din casă, că şi asta costă! Nu pot să-mi fac planuri nici pentru a doua zi! Recent, mă gândisem chiar să-mi planific vacanţa de vară, dar cum să mi-o planific dacă eu nu ştiu pe ce bani mă bazez? Deci, cum ar veni, mă duc la Ikea, îmi cumpăr o umbrelă de soare şi un şezlong şi stau cu ele pe balcon, că nu ştiu dac-ajung anul ăsta la mare. Şi uite-aşa, îmi reamenajez balconul, în sensul că-mi mai pun nişte chestii pe el. Doamne, ce ţi-e şi cu criza asta! Auzisem de dimineaţă o ştire că cică, de la începutul anului şi până acum, au fost cumpărate 40 de maşini de lux în România. La o ţară aşa de mare ca a noastră, nici nu e mult! Şi, oricum, trebuie să definim luxul. Pentru unii, lux înseamnă să ai ce să le pui copiilor pe masă, seara, după ce au venit de la joacă. Pentru alţii, lux înseamnă să-ţi permiţi să cumperi ultimele chestii în materie de amenajări interioare şi să nu trebuiască să te uiţi la bani. Pentru alţii, lux înseamnă să faci glume pe seama şefului, de faţă cu el. Iar pentru alţii, pentru cei mai mulţi, lux înseamnă să-ţi cumperi ultimul Chiu, că nu le mai ştiu cifrele, şi să te uiţi la instalaţia de climatizare, că nu-ţi place, domnule, cum vâjâie când iese aerul!

Eu ştiu ce înseamnă lux pentru mine! Pentru mine lux înseamnă să ştiu dacă mi-a vizitat cineva profilul de pe LinkedIn. Păi da, că asta înseamnă că încă îmi permit internet la mine acasă. Stai să vezi când n-o să-mi mai permit asta, să vezi ce distractiv o să fie! O să fiu ca un catalog Ikea. O să-mi fac fluturaşi în care o să încerc să scriu un text cum că sunt de vânzare, pe care o să-i atârn cu elastice de clanţele firmelor. O să încerc să par cool, dar pun pariu că firmele o să spună “Ce disperată e asta! Aproape ca un catalog Ikea”.

×
Subiecte în articol: jurnalul unui roman sarac