x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun JURNALUL UNUI ROMÂN SĂRAC. Mai multe paradoxuri ale vieţii mele

JURNALUL UNUI ROMÂN SĂRAC. Mai multe paradoxuri ale vieţii mele

de Luiza Moldovan    |    07 Feb 2013   •   16:19
JURNALUL UNUI ROMÂN SĂRAC. Mai multe paradoxuri ale vieţii mele

Sunt nervos. Nu-mi dau ăştia banii la timp, pe jobul meu important şi colosal. Adică chiar aşa, m-au câştigat la belciuge? Nişte prieteni de-ai mei mi-au povestit că se confruntă cu aceeaşi problemă, că cică au descoperit ăştia o nouă reţetă a fericirii, anume că se poate ca unii proşti ca noi să muncească şi pe gratis, ba chiar să-şi dorească mult asta, să ţină cu dinţii de joburile lor neplătite! E adevărat! Ţin minte cât m-am bucurat când m-au chemat ăştia la interviu. Ca un copil. M-am dus acasă şi iar m-am bucurat. Că aveam şi io, în sfârşit, bani! Că plecam şi io dimineaţa undeva, e adevărat, nu cu maşina mea bestială, parcată în faţa blocului, da’ orişicât! Aveam în sfârşit, o sursă de venit. Şi chiar una de plecat, dacă mă gândesc mai bine.

Faza e că, uite, au trecut trei luni de la angajarea mea şi ăştia nu sar cu salariul. Între timp, eu mă dedic muncii mele ca portar la liceu, îmi fac sendvişuri şi-mi iau apă în fiecare zi. Paradoxal, acum găsesc bani să mănânc şi să beau, ba chiar să-mi plătesc şi transportul zilnic. Nu aveam bani nici înainte, nu am bani nici acum, da’ uite că nici nu-mi lipsesc! Păi nu e ăsta un paradox? Despre asta zic. În plus, sunt convins că dacă n-aş mai avea jobul ăsta neplătit, brusc, aş rămâne şi fără bani. Să-mi spună mie cineva dacă mai înţelege ceva! De unde am io bani de toate astea? Şi de ce înainte nu-i aveam iar acum îi am, deşi nu de la job? Tind să cred că Cineva acolo, sus, face mişto de noi.

Nevastă-mea face achiziţii on-line, dar eu nu mă mai supăr, ca altădată, pentru că văd că avem bani, chiar dacă n-avem. Îmi place s-o văd cum se bucură de toate prostiile, aşa c-o las în pace! Ba ştii ceva? Dacă mai merge tot aşa, am să-i propun o chestie de-a dreptul nesăbuită: să ţinem copilul cu noi, să nu-l mai scoatem la vânzare! A! Bine că mi-am adus aminte! A venit cineva şi mi-a adus o pungă plină cu haine pentru nou-născuţi, da’ nu orice bulşit, ci d-alea adevărate, de firmă! Neam de neamu’ meu n-a avut ţoale de la Zara, da’ uite că plodul meu are, deşi nu s-a născut! Alt paradox! Să ai haine deşi tu nu te-ai născut! Păi dacă e aşa, la ce mă mai chinuiesc? Ia că-mi dau demisia şi stau acasă. Aşa, măcar nu mai dau banii aiurea, că tot n-am. Deşi am. Mă, tu înţelegi ceva?

×
Subiecte în articol: paradox viata paznic meserie