x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun JURNALUL UNUI ROMĂN SĂRAC. Toate electrocasnicele noastre

JURNALUL UNUI ROMĂN SĂRAC. Toate electrocasnicele noastre

de Luiza Moldovan    |    20 Feb 2013   •   17:09
JURNALUL UNUI ROMĂN SĂRAC. Toate electrocasnicele noastre

Ce idee genială asta cu traficul de ovule! De ce nu mi-a venit mie ideea asta excelentissimă? Pfiii... ce ciudă-mi e! O luam pe nevastă-mea, îi dădeam un kil de ţuică, o duceam la clinică şi-i luam ovarele cu totul. Ba-i donam şi uterul, dacă era, că şi-aşa, unde nu-s ovare, la ce bun uteru’?!? Cu şase sute de euro o scoteam la şosea, îi dădeam un mic şi-o bere şi nu mă uita toată viaţa! Uite, vezi ce-nseamnă? Unde nu-i cap, vai de picioare! Asta e!

Acuma, drept pedeapsă că n-am fost mai creativ (dacă mi se permite această licenţă) umblu din uşă-n uşă şi promovez electrocasnice. Aseară am nimerit la o familie care m-a întrebat ea pe mine dacă nu vreau eu ceva de la ei, că au de la făcător d-ăla de cafea până la you-name-it! Amuzantă situaţie! Le-am răspuns, de dragul conversaţiei, că ba da, aş dori o ofertă pentru aspirator, ce au să-mi propună? La care chiar că am rămas siderat!

Vine stăpânul casei cu patru aspiratoare, care mai de care mai tare. Patru aspiratoare-ntr-o casă de om. Îmi spune că p-ăsta îl foloseşte lunea, după ce va fi făcut curat cu ăsta, mai mare, care aspiră şi apă. Pe ăsta cordless îl ţine să aspire firimiturile de pe masă (nu că n-ar avea un aspirator special pentru asta, dar aşa, de chestie). Iar pe ăsta îl ţine pentru curăţenia de la mijlocul săptămânii, atunci când nu e nici prea murdar, nici prea curat. Păi, bine, dar omul ăsta e el însuşi un foarte bun vânzător de electrocasnice, doar că nu din uşă-n uşă, ci la el la uşă! I-am propus să-şi deschidă un mic stand, jos, la parter, cu toată maşinăria din casă, iar în zona de expunere să includă neapărat şi cele trei prăjitoare de pâine, începâd cu cel mai vechi şi terminând cu cel mai nou. Şi că, dacă vrea şi vrea, mă afiliez şi eu cu electrocasnicele mele, care includ robotul-care-nu-doar-că-aspiră-dar-şterge-şi-praful-chiar-şi-în-zonele-cel-mai-greu-accesibile şi televizorul care nu arată imagini, pentru aceia dintre noi care s-au săturat de emisiunile cretine, la care se uită în virtutea inerţiei. Desigur, vorbim despre un televizor fictiv, care nu există fizic, dar pentru care mulţi ar da o cărămidă de bani doar ca să fie ei primii cu aşa ceva în casă! Tipul mi-a răspuns că se gândeşte serios la asta şi că să mai caut prin casă pe la mine, că sigur găsesc ba peria-de-şters-praful-care-intră-peste-tot, ba ondulatorul de păr de care nevasta sigur a uitat, ba placa de întins părul, aia mai veche, dar în perfectă stare de funcţionare, care a căzut în derizoriu din cauza noii plăci, care are ceva inovator şi revoluţionar faţă de ailaltă. Şi că sigur să caut şi prin bucătărie, după robotul multifuncţional pe care nu mai ştie nici să-l asambleze. Şi după storcătorul de fructe întregi. A! Şi după cuptorul electric... şi după... şi după...

×
Subiecte în articol: jurnalul unui roman sarac