x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun JUSTIŢIE / Predoiu crede că ar trebui modificată Constituţia în cazul miniştrilor parlamentari

JUSTIŢIE / Predoiu crede că ar trebui modificată Constituţia în cazul miniştrilor parlamentari

de Veronica Micu    |    09 Iun 2008   •   00:00
JUSTIŢIE / Predoiu crede că ar trebui modificată Constituţia în cazul miniştrilor parlamentari

13:15 • Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, azi, că raportul de ţară al Comisiei Europene, privind justiţia, va fi „un mixt de critici şi nu neapărat de laude”, demnitarul făcând referire şi la dosarele miniştrilor din Parlament, în cazul cărora crede că ar trebui modificată Constituţia.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, azi, că raportul de ţară al Comisiei Europene, privind justiţia, va fi „un mixt de critici şi nu neapărat de laude”, demnitarul făcând referire şi la dosarele miniştrilor din Parlament, în cazul cărora crede că ar trebui modificată Constituţia.

MIXT DE CRITICI. Referitor la lupta anticorupţie, Predoiu a susţinut că există îngrijorări cu privire la dosarele miniştrilor şi foştilor miniştri din Parlament, care trebuie să primească un aviz de la legislativ, potrivit Constituţiei. „Dacă în viitor nu dorim o astfel de procedură, trebuie modificată Constituţia, ceea ce intră în atribuţiile Parlamentului şi nu în ale Ministerului Justiţiei”. După o conferinţă organizată de ambasada Marii Britanii, ministrul Predoiu a făcut referire la raportul de ţară ce va fi făcut public de Comisia Europenă luna viitoare. „Am evitat să fac speculaţii pe marginea raportului şi nu este fair şi nicio atititudine corectă a unui ministru responsabil. Sunt conştient că raportul va fi un mixt de critici şi nu neapărat de laude, dar va prezenta şi progresele făcute de România în domeniul justiţiei. Trebuie să privim acest raport în mod raţional şi să-l aşteptăm cu calm şi să luăm aceste critici în mod constructiv, pentru că raportul este un unghi de cooperare, nu numai de verificare, pentru a îmbunătăţi sistemul justiţiei şi pentru a vedea unde mai sunt lucruri de făcut”, a declarat Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu. Cătălin Predoiu a mai spus că a avut mai multe discuţii bilaterale cu autorităţile din alte ţări, din care a rezultat că îngrijorarea privind lupta anticorupţie există la acelaşi nivel în toate statele membre ale Uniunii Europene. Întrebat dacă Daniel Morar va mai fi ţinut la conducerea DNA, ministrul Justiţiei a declarat că întrebarea este prematură. El a evitat, însă, un răspuns tranşant."Trebuie să avem în vedere mai multe lucruri: eficienţa instituţiei şi trebuie să mă consult cu colaboratorii din minister", a adăugat Predoiu. Mandatul de procuror şef al DNA al lui Daniel Morar expiră în luna august.

×
Subiecte în articol: magazin predoiu