x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun JUSTIŢIE - Trăsnăi la tribunal

JUSTIŢIE - Trăsnăi la tribunal

de Adriana V. Paduraru    |    28 Oct 2008   •   00:00
JUSTIŢIE - Trăsnăi la tribunal

Cine a spus "Mare ţi-e grădina, Doamne" multă dreptate a avut.
Şi vă oferim câteva exemple din domeniul juridic, adunate de profesorul de drept Garry Slapper pentru cotidianul britanic The Times.



Charlotte Feeney a dat în judecată, la mijlocul lunii octombrie, compania L’Oreal. Motivul: părul ei blond natural a fost "distrus" de o vopsea a respectivei companii de cosmetice.

"De când am părul negru sufăr de anxietate şi depresie. Nu mai atrag nici o privire. Stau toată ziua în casă şi sunt obligată să port pălării", a scris femeia în plângerea depusă. Feeney a declarat că produsul pentru păr închis la culoare a fost pus din neglijenţă într-o cutie pentru păr blond. Feeney a adăugat în plângere că ar fi trebuit ca producătorii să avertizeze că este posibil ca vopseaua dorită să fie, din greşeală, pusă într-o altă cutie. Procesul nu a durat foarte mult.

La sfârşitul săptămânii trecute, Tribunalul din Hillsboro, Oregon, a dat câştig de cauză companiei, datorită faptului că femeia n-a respectat instrucţiunile de utilizare a produsului. Mai exact, n-a făcut un test înainte de a aplica vopseaua pe întreaga suprafaţă.

Un bărbat din Nigeria şi-a chemat fiul în faţa instanţei şi a cerut condamnarea lui. Motivul, cel puţin hilar pentru noi: tânărul în vârstă de 20 de ani este "leneş şi refuză să se angajeze în orice activitate productivă". Deoarece legile islamice sunt foarte stricte, băiatul a fost condamnat la şase luni de închisoare şi primirea a 30 de lovituri de bici pentru că nu-şi ascultă părinţii, informează agenţia de presă NAN.

FASHION POLICE
Julius Hart (17 ani) a fost arestat după ce un martor ocular a făcut plângere împotriva lui pe motiv că i se vedeau chiloţii. Tânărul a încălcat o lege adoptată recent în Riviera Breach (Florida), care spune că pantalonii nu trebuie ţinuţi sub talie. Avocatul apărării, Carol Bickerstaff, a motivat că Hart mergea pe bicicletă, astfel încât pantalonii săi s-au dus cu aproximativ 20 de cm mai jos de talie.

În plus, clientul său era la prima abatere, drept pentru care a obţinut pentru acesta doar o amendă în valoare de 150 de dolari. Dacă va recidiva, tânărul va trebui să plătească 300 de dolari. Respectiva lege a fost propusă de bătrânii din comunitate, care s-au plâns de indecenţa pantalonilor cu talie joasă. Actul normativ a intrat în vigoare în luna martie 2008.

Un căţel, martor al acuzării într-o posibilă crimă

Un tribunal dintr-o suburbie a Parisului a chemat în instanţă, ca martor, un... câine, singurul martor al unei posibile crime. Deşi oamenii legii erau de părere că victima, o femeie în vârstă de 59 de ani, s-a sinucis, familia acesteia era convinsă că a fost ucisă. Singurul martor ar fi trebuit să fie câinele, nedespărţit de stăpâna sa. Astfel, Scooby a devenit primul câine din istorie care a fost audiat într-un tribunal. El a fost "confruntat" cu cel bănuit că ar fi ucis-o pe femeie. În momentul în care patrupedul l-a simţit pe suspect, câinele "a lătrat furios". Un purtător de cuvânt al Palatului de Justiţie din Paris a confirmat faptul că judecătorul Thomas Cassuto a dat dispoziţie ca patrupedul să fie "audiat", spunând că este vorba doar despre nişte audieri preliminare. Din păcate, nici avocaţii apărării şi nici cei ai acuzării n-au fost "convinşi" de "mărturia" lui Scooby. Astfel încât suspectul nu a fost reţinut pentru a fi deferit justiţiei.

×
Subiecte în articol: magazin