x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun KITSCHUL, CUVÂNT CU CUVÂNT - Limba lor, ce zice vorbe prea uşor

KITSCHUL, CUVÂNT CU CUVÂNT - Limba lor, ce zice vorbe prea uşor

de Anca Stanescu    |    02 Oct 2008   •   00:00
KITSCHUL, CUVÂNT CU CUVÂNT - Limba lor, ce zice vorbe prea uşor

"Prima şi întâia oară când am simţit ceva în fund m-a durut. Eu am avut poate 1.000 de bărbaţi... n-am avut poate 1.000, da’ 100 am avut... sau 50, habar n-am, nu i-am nu­mă­rat şi nici nu mă interesează... Când a trebuit să fiu curvă am fost curvă" - Laura Andreşan



"Prima şi întâia oară când am simţit ceva în fund m-a durut. Eu am avut poate 1.000 de bărbaţi... n-am avut poate 1.000, da’ 100 am avut... sau 50, habar n-am, nu i-am nu­mă­rat şi nici nu mă interesează... Când a trebuit să fiu curvă am fost curvă" - Laura Andreşan


Dorinţa de a părea mai interesante de­cât un studiu de sexologie cibernetică le aduce pe multe vedete în faţa supre­mului examen lingvistic: lovitul cu bâta-n balta stătută sau fără fund a de­cla­ra­ţii­lor.

Desfăşurările lor intelectuale seamănă cu transpiraţia păcălită de cel mai ieftin deodorant, dat în exces. Umorile rezultate se întind în toate direcţiile şi năvălesc pe toate palierele, asemenea petelor de mâzgă pe care nici un purificator social nu le poate opri. Bătute-n cuiele ruginite ale clişeelor, frizând până la absurd ridicolul şi ricoşând mereu din parapetul unei posibile decenţe, declaraţiile vedetelor despre existenţa lor sunt deseori mai decoltate şi mai kitschoase decât propriile haine. A spune că sunt goale de conţinut este prea puţin.

Ele conţin seva greţoasă, supurândă sau cleioasă a complexelor şi limitărilor generatoare de dorinţa conturării unei imagini superioare. Când le vedem oprindu-se pe marginea propriei lor suficienţe, privind în jur şi pregătindu-se să debiteze orice nimic sub formă de maximă filosofico-moralo-ştiinţifică,
cu iz de glamour, ne dăm seama că alune­ca­rea în prăpastia plină de pietroaie a col­că­ielilor verbale nu este o chestiune de timp, ci de viteză.

Aşa se întrec vedete une­le pe altele, aşa îşi pun piedici şi capcane mortale, în care pică fiecare, pe rând, în momentul când renunţă şi la ultimele proptele orale ale unei decenţe fireşti.

Vorba, ca etichetă

Atunci când nu se mai simt satisfăcute de pozele de prin reviste sau de paparazzi care nu le surprind mereu cea mai re­cen­tă răsucire de chiloţi, unele vedete îşi ţes o pânză cu declaraţii de tarabă, din fire răsucite şi împleticite, amprentându-se prin aceasta definitiv, mai bine decât o fac ajutate de ţesături de firmă. "Prima şi întâia oară când am simţit ceva în fund m-a durut", spunea Laura Andreşan, care a reuşit să-şi expună magistral rezumatul vieţii ei de curvă "modestă": "Eu am avut poate 1.000 de bărbaţi... n-am avut poate 1000, da’ 100 am avut... sau 50, habar n-am, nu i-am numărat şi nici nu mă interesează". Încheierea, apoteotică, merită notată, probabil, ca moto, în vreo carte gen Povestea poveştilor: "Când a trebuit să fiu curvă, am fost curvă".

Ajunsă şi susţinută printr-o eroare de programare a decenţei în prim-planul vieţii mondene, Alina Plugaru debitează vorbe care-i debilizează pe bărbaţii căzători la aşternut: "Zbier, îmi lovesc partenerii, îmi umezesc buzele uscate cu vârful limbii şi BOOMMM!! Vibrez ca o harpă în braţele norocoşilor care m-au satisfăcut. Pentru că sunt nişte norocoşi", spune ea aerisindu-şi guriţa.

Cele mai grele pentru ficat şi pentru simţul ridicolului sunt declaraţiile "telectualiste" sau voit ambigue. Cosmina Păsărin a mărturisit că ajunge la cer prin lectură ezoterică. Limbuţa Simonei Sensual se blochează de mai multe ori până să ducă o frază la capăt. Ca unei veritabile intelectuale, îi vine mai uşor să scrie. Cele mai coerente exprimări se află în statusurile de mess: "Fericirea când îmi vine rup hainele după mine", "La sală şi apoi la masaj", "Mă pregătesc să merg la emisiunea X". Dacă blonda abundă în metafore, gemenele Cheeky Girls sunt specialiste în comparaţii: "Ne simţim ca nişte ciudăţenii de la circ", grăit-au ele printre silicoane strâmbe. Însă totul păleşte în faţa baftei Nikitei, căreia i-a pus eleganţa mâna-n cap. "M-am făcut femeie stilată", a declarat "împărţitoarea" de pumni şi ameninţări. Să dea şi altora adresa magazinului de unde şi-a cumpărat stilul...

×
Subiecte în articol: moravuri