x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Kylie Minogue: Suferinţa mi-a schimbat viaţa!

Kylie Minogue: Suferinţa mi-a schimbat viaţa!

de Iohanna Onaca Purdea    |    22 Mai 2008   •   00:00

Pentru Kylie Minogue lumea are ceva străin, extraterestru

O după-amiază de primăvară rece, dar însorită în Parsons Green. Biroul unde se află managementul lui Kylie Minogue este situat în mijlocul acestui cartier liniştit din vestul Londrei, într-o veche capelă reconstruită. Magazinele, traficul şi mulţimea de oameni din centrul Londrei par a fi la ani-lumină depărtare de aceste străzi, unde cu greu întîlneşti vreun trecător sau vreun vehicul.


IRITARE.
Cu atît mai mult frapează cei doi paparazzi, care s-au postat cu motocicleta lor şi cu aparatele de fotografiat în faţa biroului, de cealaltă parte a străzii. De unde ştiu oamenii aceştia că artista va apărea tocmai aici la un interviu? Kylie Minogue tresare: “Ştiu unde locuiesc şi m-au urmărit de acasă pînă aici”. Evident, ea îi lasă cu calm pe paparazzi să o urmărească la fiecare pas. “Am avut nevoie de mult timp ca să mă obiş­nuiesc cu asta”, spune ea aranjîn­du-se. Se gîndeşte un moment. “Nu se poate să te ignore cu uşurinţă, e imposibil. Asta mă irită. Ei nu mai văd omul, văd mereu numai obiectivul camerei lor. Pentru mine lumea asta are ceva străin, extraterestru, şi o iau numai aşa cum apare prin obiectivul camerei.”


POVESTEA MEA. De la lansarea celui mai nou album de studio al lui Kylie, X, diva pop australiană se află în permanenţă în lumina reflectoarelor. Apare în numeroase show-uri de televiziune, îşi promovează noua linie de trei parfumuri, lansată în februarie pe piaţă sub numele de “Showtime”, precum şi noua colecţie de design interior, “Kylie at home”, care este disponibilă deocamdată numai în magazinele londoneze. Kylie devine o prezenţă permanentă, recunoscută prin diverse premii şi distincţii. În mai, Kylie a început marele turneu european KYLIEX 2008. Avînd în vedere acest program, lumea poate uita uşor că nu demult artista a ţinut prima pagină a ziarelor cu lupta pe care a dus-o împotriva cacerului la sîn. “Încă din timpul terapiei mi-au spus: «Veţi ajunge la un moment în care aproape că veţi uita că s-a întîmplat». Acum eu îmi spun: aşa este. Eşti din nou acolo, trăieşti din nou totul. Cîteodată am realmente sentimentul că boala mea a fost dată la o parte pentru totdeauna. Este de-a dreptul uimitor de ce este capabil omul. Totuşi, această experienţă a lăsat urme. A influenţat tot ceea ce fac. Este o parte din povestea mea.”

Între timp, Kylie şi-a permis chiar şi o vacanţă. “Am petrecut o săp­tă­mînă întreagă în Mauritius. Un adevărat concediu!” Kylie Minogue accentuează asta cu entuziasm, ca şi cînd ar fi avut pentru prima dată permisie după douăzeci de ani de detenţie. “Pentru prima dată nu am avut acest sentiment că trebuie să am totul sub control în permanenţă. Tot ce am făcut a fost să mă odihnesc, să mă refac şi m-am întors foarte liniştită şi relaxată. Acum pot să mă concentrez numai la repetiţiile pentru turneul care urmează. Îmi este incredibil de teamă gîndindu-mă cum voi putea interpreta noile piese live.”


ELECTRIZANTE.
Kylie Minogue, care este celebră pentru schimbările sale de stil şi de imagine, a pregătit şi ceva nou pentru acest turneu. Astfel, ea îşi prezintă piesele deja cunoscute în aranjamente muzicale noi, neobişnuite. “Cred că este un lucru necesar, pentru că asta ne menţine viu interesul. După costumele bogate din turneele sale Showgirl şi Showgirl Homecoming, în următoarele sale concerte Kylie vrea să poarte piese cu forme şi linii “electrizante”. “Am costumul de Showgirl cu pene în spate. Acum vreau să adopt un alt trend. Jean Paul Gaultier mi-a desenat costumele pentru turneu – totul couture! Este, de exemplu, un body extraordinar din catifea neagră, cu un decupaj în mijloc, care pare că anulează legea gravitaţiei. Aminteşte puţin de vechile uniforme soldăţeşti şi, cu toate acestea, este foarte şic, foarte modern. Este echipat cu decoraţii de un design rafinat, acestea fiind confecţionate deopotrivă din catifea neagră. Şi cu lanţuri, care par grele, dar sînt incredibil de uşoare. Totul este lucrat de mînă, fiecare cusătură, este pur şi simplu minunat. Gaultier este foarte atent la fiecare detaliu în parte. Iubesc munca lui. Mi se pare mereu foarte captivant să văd cum sînt aşezate hainele.” Entuziasmată, ea povesteşte despre o fustă pe care a cusut-o singură din fîşii de piele pe vremea cînd era adolescentă. “Astăzi o găsesc îngrozitoare”, se amuză ea. “Poate că în alte împrejurări m-aş fi îndreptat către o carieră de designer.”


CU P
ĂTURICA. În universul stilului lui Kylie Minogue există însă şi culori, stofe şi accesorii care nu au termen de expirare în ceea ce priveşte moda. “Negrul merge, bineînţeles, întotdeauna”, subliniază ea şi se întinde să ia pashmina crem (n.r. – o lînă foarte fină obţinută din părul unei specii de capră din Himalaya) de pe masă. “Simţiţi stofa aceasta. Am căutat mult un astfel de şal de la Faliero Sarti. Şi de cînd l-am găsit îl iau peste tot cu mine, precum Linus din desenele animate Peanuts, care îşi lua mereu cu el păturica. Îl folo­sesc pe post de bandană sau stolă, iar uneori ca şi pătură. Mă întreb dacă nu cumva aş putea vreodată să mă descurc numai cu această piesă.”


POZIŢIE.
La sfîrşitul lunii mai, Kylie împlineşte 40 de ani. Pentru ea nu este nici un motiv de îngrijorare. “Nu mă gîndesc deloc la asta. Totuşi, altă lume îşi face gînduri. În ulti­mul an am fost întrebată des despre asta şi m-am gîndit: ia stai, deja am 39 de ani! Pentru mine asta nu e mare lucru. Nu am planificat nimic special. O să plec într-un scurt tur, iar ziua următoare am deja un concert” (n.r. – la 29 mai, la München). Ea poate să se închipuie deja pe scenă chiar şi la 50 sau la 60 de ani. “Fireşte că atunci nu o să mai port pantaloni scurţi. În acest business al muzicii pop este greu să-ţi menţii o anumită imagine pînă la o vîrstă mai înaintată.”

Către finalul conversaţiei, Kylie lasă pentru prima dată să se vadă trăsăturile sale seriose. “Multe lucruri pe care le fac se bazează pe cultivarea imaginii. Eu am imaginea aceasta de «Kylie cea zîmbitoare» şi asta se potriveşte. Eu trăiesc din antagonisme. Trebuie să le accepţi şi să cauţi să stabileşti un echilibru, o armonie. Acesta este ţelul vieţii mele: să găsesc armonia.”


“Îl respect mult pe Oli­vier. Orice ar spune lumea despre el, despre mine sau despre noi doi, nimeni nu poate răpi caracterul special al experienţei noastre”
Kylie Minogue

“Bunica m-a învăţat să lucrez. Poate nu vă vine să credeţi, dar ştiu să folosesc o maşină de cusut! Unii oameni nu ştiu să coasă nici un nasture”
Kylie Minogue

×
Subiecte în articol: kylie minogue cover story Kylie Minogue