x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Lady Gaga, declarată cetăţean de onoare al oraşului Sydney. Află de ce!

Lady Gaga, declarată cetăţean de onoare al oraşului Sydney. Află de ce!

12 Iul 2011   •   10:37
Lady Gaga, declarată cetăţean de onoare al oraşului Sydney. Află de ce!

Cantareata americana Lady Gaga a fost devenit, marti, cetatean de onoare al orasului australian Sydney, acest titlu fiindu-i acordat pentru "sprijinul neconditionat" pe care artista il acorda luptei pentru respectarea drepturilor homosexualilor. Excentrica artista americana a primit aceasta distinctie cu ocazia vizitei sale la Sydney, in cursul careia ea va sustine un concert, miercuri seara, rezervat unui numar de 1.000 de spectatori privilegiati, la primaria din oras, informeaza AFP, preluata de Mediafax.

"Lady Gaga a reprezentat un sprijin puternic pentru comunitatea gay din Sydney, iar noi incercam sa recompensam persoanele care adera la spiritul si la idealurile orasului nostru prin titlul «Cetatean de onorare»", a declarat primarul Clover Moore, care a adaugat ca orasul australian a dorit sa aduca astfel un omagiu artistei care "s-a folosit de notorietatea ei pentru a atrage atentia asupra prejudecatilor ale caror victime sunt homosexualii si lesbienele".

Sydney organizeaza in fiecare an celebra gay pride de Mardi Gras si se afla in randul celor mai avangardiste orase in ceea ce priveste apararea drepturilor homosexualilor. Clover Moore a subliat faptul ca, in virtutea unei legi nationale, cuplurile homosexuale din oras inca nu pot sa se casatoreasca. "Legea trebuie sa se schimbe. Fiecare australian care vrea sa isi declare angajamentul fata de persoana pe care o iubeste trebuie sa aiba posibilitatea de a face acest lucru", a adaugat Moore.

Luni seara, invitata la o emisiune de televiziune, Lady Gaga, al carei nume adevarat este Stefani Germanotta, i-a adresat un mesaj premierului laburist Julia Gillard, cerandu-i sa legalizeze casatoriile gay. "Va cer tuturor sa va mobilizati, pentru ca premierul sa poata sa va auda strigand ca doriti ca toti sa fie egali", a declarat cantareata. Tot luni seara, Lady Gaga a aparut pe neasteptate intr-o discoteca din Sydney. Cateva mii de fani s-au grabit sa vina sa o vada, dar cei mai multi dintre ei nu au mai putut sa intre in acea cladire.

×