x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Liana Patras, fan al televiziunii

Liana Patras, fan al televiziunii

de Ramona Draghici    |    01 Dec 2006   •   00:00
Liana Patras, fan al televiziunii

Prezentatoarea nu stie daca ar "da" stirile pe emisiunile de divertisment. Pentru Liana Patras, frumoasa stirista de la Realitatea TV, aventura televiziunii a inceput in 2004, printr-un... concurs.

Vedete

Prezentatoarea nu stie daca ar "da" stirile pe emisiunile de divertisment. Pentru Liana Patras, frumoasa stirista de la Realitatea TV, aventura televiziunii a inceput in 2004, printr-un... concurs. Liana avea deja in spate experienta job-ului in echipa, dobandita intr-un post de radio, astfel ca toata tarasenia i s-a parut inca de atunci o joaca. O joaca frumoasa ce, treptat, a devenit o mare pasiune.

Concurs cu mii de CV-uri. "Am lucrat pentru Radio Uniplus, dar intamplarea a facut ca redactia Uniplus sa fie chiar in redactia BBC. Acolo am invatat meserie, acolo am facut primele greseli, dar am avut si primele succese", ne-a povestit Liana. Prezentatoarea isi aminteste si acum emotiile de care nu a fost privata cand a mers la examenul cu pricina. "A fost un concurs cu cateva mii de CV-uri, sute de interviuri, si am fost aproape zece oameni care am trecut hopul si care, ulterior, aveam sa fim angajati in televiziune. Am lucrat o scurta perioada pe timp de noapte, dupa care am ajuns sa realizez un program de zi. Apoi am facut singura Realitatea zilei, proiectul lasat deoparte, o vreme, de Razvan Dumitrescu, iar acum sunt cu Robert Turcescu la Realitatea de la 21:00", ne-a spus Liana.

Filologia, un profesor bun. Stirista este de parere ca studiile sale de filologie au un impact puternic in munca pe care o face. "Cred ca e fundamental faptul ca am terminat filologia, simt ca altfel pot sa controlez textul, sa simt fraza, imi confera o anumita dinamica in vorbire, pentru ca nu intotdeauna suntem noi cei care scriem textele pe care le prezentam - mai sunt reporterii, o echipa intreaga de redactori etc."
"Daca mi s-ar oferi posibilitatea sa fac alt gen de televiziune, m-as simti onorata. Cred insa ca trebuie sa cantaresti bine, pentru ca, o data ce ai plecat de la stiri, e mai dificil sa te intorci. Telespectatorul are o paradigma a prezentatorului de stiri, il vede ca o persoana serioasa, sobra"
Repaosul din week-end
Ritmul accelerat, tipic mai ales unei televiziuni de stiri, nu pare sa o sperie pe Liana, pentru ca... "nici nu-l mai simte", iar obiceiul de a-si "analiza" prestatiile, uitandu-se la casete, a devenit de domeniul trecutului. "M-am obisnuit sa nu ma mai analizez dupa emisiuni. Mi se pare ca am atat de multe defecte, incat prefer sa-i las pe altii sa-mi spuna. Nu, nu ma mai uit, mi-e rusine." "Noroc" cu week-end-urile in care se "aduna", citeste sau se distreaza cu prietenii, aceiasi cu care isi petrece si vacantele. Liana ne-a marturisit ca ii place sa mearga prin lume, sa descopere locuri, oameni si obiceiuri noi.

×
Subiecte în articol: liana