x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Liga Campionilor: Hafnarfjordur/Bate - Steaua; Lazio-Dinamo

Liga Campionilor: Hafnarfjordur/Bate - Steaua; Lazio-Dinamo

de Jurnalul National    |    03 Aug 2007   •   00:00

In turul trei preliminar al Ligii Campionilor Dinamo urmeaza sa intalneasca echipa italiana Lazio Roma. iar Steaua pe invingatoarea dintre Bate Borisov (Belarus) si Hafnarfjordur (Islanda). • Reactie Gigi Becali • Reactie Valeriu Argaseala • Reactie Nicolae Badea:• Reactie Mircea Rednic • Reactie Vasile Turcu • Reactie Adrian Ilie
In turul doi preliminar al Cupei UEFA: CFR Cluj - Anorthosis Famagusta, Otelul - Lokomotiv Sofia • Reactii Iuliu Muresan, Romeo Surdu, Alin Minteuan

Lazio - Dinamo

Nicolae Badea: "Privind tabloul care desemnează capii de serie, eu cred că avem şanse reale de calificare. Este prematur să discutăm acum dacă este un avantaj faptul că manşa intăi a dublei va avea loc in Italia. Puteau fi şi adversari mult mai dificili, faţă de care Dinamo ar fi avut şanse mult mai mici. La start, eu zic că este o paritate a şanselor".

Mircea Rednic: "Ce pot spune de Lazio? E o echipă foarte puternică din campionatul Italiei. Mai multe nu pot spune acum. Ei au prima şansă la calificarea in grupele ligii. Âşansele lui Dinamo? Nu ştiu. O să vedem. Nu cred că se pune problema să avem jumătate din şanse. E clar că favorită e Lazio. E un mic avantaj că jucăm primul meci la Roma, pentru că putem face nişte calcule cănd jucăm acasă. Dar vom vedea ce va fi. Nu ştiu dacă se putea mai rău. Ãsta e norocul lui Dinamo. Am căzut cu Lazio, ne vom bate cu ei şi vom incerca să ne calificăm. O să fie greu dar ne vom juca şansa", a declarat Rednic.

Bogdan Lobonţ: "Sunt optimist. Trebuie să credem pănă la capăt in şansa noastră. Am muncit foarte mult in ultimul an şi vom lupta pentru calificare pănă in ultimul minut. Lazio este un adversar valoros, o echipă puternică, dar pornim de la egal la egal. Nu trebuie să avem teamă!".

Vasile Turcu: "Ne-am născut fără noroc. De 60 de ani de cănd s-a infiinţat Dinamo niciodată nu am avut noroc. Dar eu zic că trebuie să ne concentrăm, pentru că de multe ori buturuga mică răstoarnă carul mare. Vom intălni o echipă puternică, o echipă cu tradiţie in Europa. Noi aşteptăm căt mai mulţi suporteri să vină la stadion, echipa să joace bine şi să facem spectacol. In faţa lui Lazio nu putem să plecăm cu şanse egale. Noi plecăm cu un 10-15 % in această confruntare. Dar eu sunt mai optimist de felul meu şi sper să facem o surpriză chiar dacă va fi foarte greu. Cu siguranţă vom trage din primul pănă in ultimul minut. Nu ştiu dacă a fost ghinion că a plecat domnul Borcea la tragerea la sorţi de la Nyon. E clar că nu am avut niciodată noroc".

Bate Borisov (Belarus)/ Hafnarfjordur (Islanda) - Steaua

Steaua va juca in compania invingătoarei din meciul Bate Borisov (Belarus) - Hafnarfjordur (Islanda), In prima manşă din turul doi preliminar, Hafnarfjordur (Islanda) a pierdut, pe teren propriu, in faţa formaţiei Bate Borisov (Belarus), cu scorul de 1-3.

Gigi Becali: "Sunt foarte mulţumit. Nu e nicio problemă, sunt două echipe de eliminat. Suntem practic in grupe, n-am nicio emoţie in privinţa calificării. Obiectivul e ieşirea din grupe, depinde insă cu ce echipe vom cădea".

Adrian Ilie: "Este bine, turul trei preliminar este accesibil doar pentru Steaua. Să nu uităm insă că vom avea un meci greu miercuri cu Zaglebie. Dacă am avut noroc? Steaua este cap de serie pentru că a adunat atăþia ani puncte. Steaua este favorită. Nu se putea mai bine".

Valeriu Argăseală: "Am spus inainte că va fi BATE sau Hafnarfjordur, aşa a fost, Dumnezeu ne-a ajutat. Cu siguranţă Steaua va fi in grupele LC. Preşedintele UEFA, Michel Platini, care era in faţă, a reacţionat frumos: «Vai, ce norocoşi sunteţi», «Domnule preşedinte, aveţi dreptate». Cele mai slab cotate echipe din turul trei preliminar erau acestea, şansa ne-a surăs".

BATE Borisov a fost infiinţat in 1973 şi a căştigat de trei ori campionatul din Belarus, in 1999, 2002 şi 2006, an in care a cucerit eventul. Oraşul Borisov este situat in regiunea Minsk, pe maul fluviului Berezina şi are aproximativ 150.000 de locuitori.
Stadionul Horodskiy din Borisov are o capacitate de 5.442 de locuri. Echipamentul tradiţional este format din tricouri galbene şi şorturi albastre la meciurile de casă, şi albastru complet la partidele din deplasare.
Cei mai cunoscuţi jucători din lotul pregătit de Igor Kriuşenko sunt internaţionalii Artem Radkov, Gennadi Blizniuk.
Lotul de jucători: 1. Aleksandr Fedorovici, 35. Boris Pankratov - ortari, 21. Egor Filipenko, 24. Vitali Kazanţev, 19. Aleksei Khaleţki, 14. Anri Kharush, 3. Iuri Ostroukh, 4. Artem Radkov - fundaşi, 7. Aleksandr Ermakovici, 10. Sergei Kriveţ, 2. Dmitri Likhtarovici, 5. Pavel Platonov, 6. Valentin Radevici, 17. Mikhail Sivakov, 22. Igor Stasevici, 15. Maksim Zhavnercik - mijlocaşi, 9. Gennadi Blizniuk, 18. Aleksandr Kolotsei, 8. Dmitri Platonov, 20. Vitali Rodionov, 11. Aleksandr Vişniakov - atacanţi.
BATE are 31 de meciuri jucate in cupele europene, linia de clasament fiind 13 victorii, trei egaluri şi 15 infrăngeri. BATE a jucat pănă acum nouă meciuri in Liga Campionilor, dintre care patru victorii, două egaluri şi trei infrăngeri.
BATE Borisov a trecut de APOEL Nicosia in turul intăi preliminar al LC şi are prima şansă de calificare in turul trei preliminar, după 3-1 in deplasare cu IF Hafnarfjordur din Islanda.

Echipa Hafnarfjordur are trei titluri de campioană, 2004, 2005 şi 2006, patru Cupe ale Islandei şi două Supercupe. Infinţată in 1929, gruparea islandeză joacă pe satdionul Kaplakriki şi este pregătită de Olafur Johannesson. Hafnarfjordur i-a luat in această vară pe gemenii Arnar Gunnlaugsson şi Bjarki Gunnlaugsson, care au mai jucat in Anglia, Olanda şi Germania.
Tricourile de joc sunt alb cu negru la meciurile de acasă, şi albastru in deplasare.
Hafbarfjordur a disputat pănă acum 25 de meciuri in cupele europene, dintre care nouă in LC. (Mediafax)

Programul complet al turului III preliminar

  • BATE Borisov (Belarus) / FH Hafnarfjordur (Islanda) - Steaua BucureÂşti (Romănia) / Zaglebie Lubin (Polonia)
  • Levski Sofia (Bulgaria) / Tampere United (Finlanda) - Rosenborg Trondheim (Norvegia) / FC Astana (Kazahstan)
  • Spartak Moscova (Rusia) - Celtic Glasgow (Scoþia)
  • Werder Bremen (Germania) - Dinamo Zagreb (Croaþia) / NK Domzale (Slovenia)
  • FC Salzburg (Austria) / FK Ventspils (Letonia) - Âşahtior Doneþk (Ucraina) / Piunik Erevan (Armenia)
  • Ajax Amsterdam (Olanda) - Slavia Praga (Cehia) / MSK Zilina (Slovacia)
  • FC Valencia (Spania) - Elfsborg (Suedia) / Debrecen VSC (Ungaria)
  • FK Sarajevo (Bosnia) / KRC Genk (Belgia) - Dinamo Kiev (Ucraina)
  • Fenerbahce Istanbul (Turcia) - Anderlecht Bruxelles (Belgia)
  • K Zeta Golubovci (Muntenegru) / Glasgow Rangers (Scoþia) - Levadia Tallinn (Estonia) / Steaua RoÂşie Belgrad (Serbia)
  • FC Toulouse (Franþa) - Liverpool FC (Anglia)
  • Benfica Lisabona (Portugalia) - Beitar Ierusalim (Israel) / FC Copenhaga (Danemarca)
  • SS Lazio (Italia) - Dinamo BucureÂşti (Romănia)
  • Sparta Praga (Cehia) - Arsenal Londra (Anglia)
  • FC Zurich (Elveþia) - BeÂşiktaÂş Istanbul (Turcia) / Âşerif Tiraspol (Moldova)FC Sevilla (Spania) - AEK Atena (Grecia).

Prima manÂşă va avea loc la 14/15 august, iar returul la 28/29 august. Echipele calificate din această fază vor accede in grupele Ligii Campionilor.

CFR Cluj - Anorthosis Famagusta

CFR Cluj va intălni in turul doi preliminar al Cupei UEFA echipa cipriotă Anorthosis Famagusta. Clujenii vor juca pe teren propriu primul meci, la 16 august, in timp ce returul va avea loc la 30 august, in Cipru.

Iuliu Mureşan: "Anorthosis este o echipă bună, dar formaţiile din Cipru sunt sub valoarea celor din Romănia. Noi avem anul acesta o echipă valoroasă, iar şansele de calificare sunt 80 la sută de partea noastră. Sper să jucăm bine şi să ne calificăm in grupele Cupei UEFA. Vă spun sincer că mi-am dorit o echipă din Cipru, pentru că Ioan Andone a antrenat acolo. Am vorbit cu Ando după tragerea la sorţi şi ne-am bucurat foarte mult pentru tragerea la sorţi".

Romeo Surdu: "Anorthosis este o echipă bună şi vom avea un meci greu. Noi nu ştim prea multe despre adversară, dar antrenorul nostru ştie cu siguranţă, pentru că a fost acolo. Nea Ando va şti cum să facă echipa ca să trecem de ciprioţi".

Alin Minteuan: "Nu ştiu prea multe despre Anorthosis. Este o echipă accesibilă. Ne găndim deja la turul următor, pentru că dorinţa noastră este să ne calificăm in grupele Cupei UEFA".

Clubul Anorthosis Famagusta a fost fondat in 1911 şi a căştigat de atunci 12 titluri, ultimul in 2005, şi zece Cupe ale Ciprului, ultima in acest an, cănd a terminat pe locul trei in campionat. Antrenorul echipei este fostul internaţional georgian Timur Keţbaia, care a jucat şi la Anorthosis.
Una dintre cele mai mari performanţe internaţionale ale echipei cipriote a avut loc in 2005, cănd s-a calificat in turul trei preliminar al LC, după ce a trecut de Trabzonspor.
Anorthosis joacă in cupele europene pe stadionul Antonis Papadopoulos din Larnaca, 9.319 locuri, toate pe scaune. Anorthosis are echipament alb la meciurile de pe teren propriu şi albastru in deplasare.
Lotul de jucători: 1. Arjan Beqaj (albanez), 32. Gavriel Konstantinou, 30. Zoltan Nagy (ungur) - portar, 3. Lambros Labrou, 78. Loukas Louka, 31. Hamad Ndikumana (ruandez), 4. Nicos Katsavakis (grec), 7. Savvas Poursaitides (grec), 2. Theodoros Tripotseris (grec), 24. Andreas Constantinou - fundaşi, 5.Nicos Nicolaou, 20. Vincent Laban (francez), 21. Giorgos Panagi, 6. Anton Zlogar (sloven), 8. Fabinho (brazilian), 88. Boaventura (brazilian) - mijlocaşi, 9. Lukasz Sosin (polonez), 11. Nicos Frousos (grec), 17. Marian Pahars (leton), 18. Milan Belici (sărb), 22. Metodi Deianov (bulgar), 33. Luis Loureiro (portughez), 25. Konstantinos Loumpoutis (grec) - atacanţi.
Anorthosis a fost antrenată in trecut şi de fostul selecţioner Anghel Iordănescu (1990-1992), la echipa cipriotă evoluănd pănă de curănd şi Stelian Carabaş. (Mediafax)

Oţelul - Lokomotiv Sofia

Lokomotiv Sofia a ocupat locul trei in campionatul Bulgariei in sezonul trecut şi intălneşte finalista Cupei UEFA-Intertoto, Oţelul Galaţi, in turul doi preliminar al Cupei UEFA.
Lokomotiv Sofia este antrenată de Stefan Grozdanov, şi are in lot şapte jucători de altă naţionalitate decăt cea bulgară (patru sărbi, un croat, un macedonean şi un jucător din Guinea-Bissau).
Lotul echipei Lokomotiv Sofia pentru sezonul 2007-2008. Portari: 1. Uros Golubovic, 21. Rumen Tinkov. Fundaşi: 3. Dian Donchev, 4. Adelino Lopes, 5. Georgi Markov, 11. Kristian Dobrev, 13. Yordan Varbanov, 17. Malin Orachev, 19. Darko Savic, 24. Ivan Paskov. Mijlocaşi: 8. Victor Spisic, 10. Marcho Dafchev, 16. Hristo Koilov, 18. Kaloyan Karadzhinov, 20. Hristo Zlatinski, 26. Nikolay Pavlov, 30. Dimo Atanasov. Atacanţi: 9. Vladimir Dzhilas, 14. Sasa Antunovic, 22. Rumen Rangelov, 25. Zoran Baldovaliev, 29. Preslav Yordanov.Lokomotiv Sofia a căştigat titlul Bulgariei de patru ori, in 1940, 1945, 1964 şi1978, şi cupa Bulgariei de şase ori, in 1948, 1953, 1982 şi 1995. Pe plan internaţional, cea mai importantă performanţă a clubului este reprezentată de sfertul de finală din Cupa UEFA, in sezonul 1979-1980, unde au fost eliminaţi de gruparea germană, VFB Stuttgart.
Stadionul echipei celor din Sofia se numeşte "Lokomotiv" şi are o capacitate de 25.000 de locuri. (Mediafax)
Â

×