x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Lili Sandu n-are timp de nunta

Lili Sandu n-are timp de nunta

05 Mai 2005   •   00:00

VEDETE
Desi interpreteaza rolul unei femei dure in telenovela romaneasca "Numai iubirea", Lili Sandu spune ca inca mai are de copilarit. Cat despre nunta ei cu dinamovistul Bogdan Stelea... Lili lasa totul "pe mai tarziu".

  • de CRISTINA OLOGEANU

  • Cum te impaci cu personajul Casandra din "Numai iubirea"? Cat de repede ai intrat in pielea ei?
    Casandra este ceva nou pentru mine. Rolul in sine este o provocare pentru ca eu si Casandra suntem doua femei diferite. Casandra e femeie, in adevaratul sens al cuvantului, insa eu tind sa cred despre mine ca, deocamdata, sunt un fel de femeie-copil. Gandesc matur, dar inca mai am latura aia copilaroasa. Casandra nu e asa. Ea stie foarte bine ce vrea, stie cum sa obtina ce-si doreste si gaseste orice modalitate pentru treaba asta, ba chiar se foloseste de oameni pentru a-si atinge scopurile. Eu, dimpotriva, nu ma pot folosi de oameni. Tin foarte mult la oameni, ba chiar ma atasez foarte repede de oamenii cu care intru in contact.

    Iei lectii de actorie pentru rolul Casandrei?
    In momentul de fata nu. Dar, daca voi simti sau daca mi se va cere, cu siguranta ca voi lua lectii de actorie.

    Iti place ceea ce faci in aceasta telenovela?
    Sincera sa fiu, mi-am dorit foarte tare sa joc intr-un film. Chiar daca la inceput eram suspicioasa si nu stiam daca voi putea face sau nu asta. Acum pot spune cu mana pe inima ca imi place sa joc. As fi o ipocrita daca as spune ca, dupa rolul din "Numai iubirea" nu mi-as dori sa joc si intr-un film pe marele ecran.

    Casandra te pregateste pentru rolul tau de femeie din viata de zi cu zi?
    Nu. Pentru ca eu cred ca nu trebuie sa te folosesti de oameni atunci cand vrei sa atingi vreun scop. Asta e valabil pentru orice meserie ai avea.

    Eu ma refeream la faptul ca, mai devreme ai afirmat ca tu inca mai esti copil, pe cand personajul pe care il joci este o persoana matura, cu capul pe umeri...
    Eu nu o sa fiu niciodata cu capul pe umeri. Sunt aeriana. Nu cred ca am fler in afaceri. Nu am incercat sa fac nici o afacere, plus de asta am 25 de ani si pot spune ca abia incep sa-mi traiesc viata.

    Fara filosofie

    Te-ai gandit vreodata sa dai la Actorie?
    Da, acum vreo cinci ani, pe cand eram in trupa Trinity. Dar m-am razgandit si, in 2000, am dat la Spiru Haret la Facultatea de Filosofie si Jurnalism. Dar, dupa doi ani am renuntat pentru ca nu mi-a placut deoarece se punea accentul mai mult pe filosofie la acea facultate.

    Ca jurnalist, pe ce domeniu te vezi?
    Pai… ca jurnalist, de fapt, nu ma vad. Eu am mers la facultate pentru a invata ABC-ul televiziunii. Nu ma vad ca jurnalist de presa scrisa pentru ca eu ma schimb de la o clipa la alta. Acum vreau asta, apoi nu o mai vreau. De fapt imi place provocarea. Daca ar fi, cred ca m-ar prinde bine sa fiu jurnalist pe monden, de exemplu, nicidecum pe politic.

    Dar pe sport?
    In nici un caz. Sunt total paralela.

    Sa scrii despre meciurile lui Bogdan…
    Oricum merg sa-l sustin. Si, sincera sa fiu, de cand ne-am intors in Romania, n-am mers pe stadion la meciurile lui. Pentru ca este o foarte mare diferenta intre ceea ce se intampla pe stadion in Romania in comparatie cu Spania.

    Suporterii, bata-i vina!

    Lili nu se uita la meciurile de fotbal decat atunci cand joaca logodnicul ei, Bogdan Stelea

    Adica?
    Adica suporterii din Romania sunt mai "naravasi", mai slobozi la gura. Prefer sa stau acasa sa urmaresc meciul in fata televizorului decat sa risc sa iau vreun ou in cap sau sa aud tot felul de injuraturi. Inainte mergeam la apropape toate meciurile din Spania. Veneam cu sotiile celorlati coechipieri ai lui Bogdan. Aveam foarte mari emotii. Mai spuneam o rugaciune in gand. Eram foarte agitata.

    Inainte sa fiti impreuna mergeai la meciurile lui de fotbal?
    Nu. Nu ma interesa deloc fotbalul. Cand l-am cunoscut la mare, la o petrecere, nici nu stiam ca este fotbalist. Cine mi l-a prezentat, mi-a spus ca Bogdan este portarul Romaniei. "Dar Romania are poarta?", m-am intrebat eu atunci. "Nu ma, la fotbal", mi-a raspuns persoana respectiva. Nici acum nu sunt innebunita dupa fotbal. Ma uit la meciuri doar cand joaca el.

    Macar te-ai familiarizat cu regulile de joc?
    Mda. Cat de cat. Important este sa nu ia gol. Asta stiu ca este cel mai important.

    De cinci ani esti cu Bogdan. Recent ati anuntat logodna voastra. Urmeaza, in mod firesc, nunta...
    Da. Dar din pacate programul nostru a luat o alta intorsatura. El intelege acum ca, pentru mine, cariera este foarte importanta. Pentru nimic in lumea asta nu s-ar pune intre mine si cariera. Eu, daca am intrat pe fagasul asta, n-as avea timp sa ma ocup de organizarea nuntii si nici nu vreau sa las pe cineva sa se ocupe de nunta noastra. Dar oricum, atunci cand va avea loc nunta va fi ceva foarte discret. Nu ne obliga nimeni sa semnam acum acel act. Acum, practic, noi suntem ca si casatoriti, numai ca nu avem acel act.

    Pe zgarie-nor

    Cand el a venit sa te ceara de sotie, voi erati despartiti de ceva timp. De ce ai acceptat, totusi, cererea lui? De regula, cand doi oameni se despart, nu mai e cale de intoarcere.
    Nu vreau sa intru foarte mult in detalii vizavi de lucrul asta. Nu m-am impacat cu el doar pentru ca m-a cerut de nevasta. Ba chiar m-a cerut de foarte multe ori in casatorie pana la evenimentul de care vorbesti. Dar vreau sa subliniez ca, intr-o relatie, sunt momente in care o cearta este vitala, este binevenita. Au fost niste probleme personale.

    Legate de carierele voastre sau probleme "intime"?
    Hai sa-i spunem o lipsa de comunicare. Am considerat ca ne-am putea da seama daca suntem facuti unul pentru celalalt dupa o scurta despartire.

    Daca el ar fi obtinut aprobare de la Primarie sa se poata urca pe Arcul de Triumf sa te ceara de nevasta, te-ai fi urcat cu el?
    M-as fi urcat si pe cel mai mare zgarie-nor din New York, nu doar pe Arcul de Triumf.

    Sa inteleg de aici ca iti plac sporturile extreme?
    Nu, nu imi plac. Sa nu tragi concluzia ca imi este frica de inaltime pentru ca nu imi este. Pur si simplu tin foarte mult la viata mea. In schimb, imi este frica de: apa - pentru ca nu stiu sa inot, de foc - pentru ca atunci cand eram mica era sa iau foc.

    Cum asa?
    La vreo 3-4 ani, ma jucam de-a indienii. Am dat foc unui bat lung si il tot invarteam sa fac cerculete din foc. Eram imbracata intr-o bluzita din nylon si a sarit o scanteie pe ea. Bineinteles ca s-a aprins repede. Noroc ca m-a vazut mama la timp.

    Cand te-a cerut de sotie, a venit la tine cu o limuzina imensa de 12 m. Ai mai fost, pana atunci, cu limuzina?
    Nu. De fapt nici nu vazusem limuzina. Eram atat de emotionata cand l-am vazut, ca nu am mai dat atentie altor detalii. Nu m-am gandit niciodata ca ar putea fi in stare de asa ceva, ca ar putea sa imi faca o astfel de surpriza. Asa am descoperit si latura lui romantica. Nu da niciodata "pe afara", dar la faza cu limuzina s-a intrecut pe sine.

    Fosta lui sotie te-a acuzat de foarte multe lucruri grave: ca il "repezi" pe Bogdan jr, ca ai lucrat prin barurile din Elvetia, ca il inseli pe iubitul tau…
    Acesta este interviul meu si nu as vrea sa vorbesc despre fosta sotie a lui Bogdan. Tot ce pot sa-ti spun este ca eu si Bogdan suntem in litigiu cu aceasta femeie. Anul trecut am dat-o in judecata pentru calomnie si cazul inca se judeca.

    Nu conteaza varsta

    Cum te impaci cu fiul lui Bogdan?
    Foarte bine. Bogdanel este un copil cu foarte mult bun simt si ma respecta foarte mult. Noi suntem prieteni, de fapt. Eu nu l-am obligat si nici nu ii voi cere vreodata sa imi spuna mama pentru ca nu eu sunt mama lui, ci prietena lui. Ba chiar sunt anumite secrete pe care chiar tatal lui nu le stie, iar Bogdanel vine si mi le spune mie.

    Daca tu te vei casatori cu Bogdan, nu iti este teama ca, la un moment dat, s-ar putea sa se intample cu tine ce s-a intamplat cu fosta lui sotie? Adica sa fii parasita pentru una mai tanara?
    Of, Doamne, asta se poate intampla oricui. Eu tind sa cred ca nu mi se va intampla asa ceva.

    Tu esti mai mica decat Bogdan cu 14 ani. Nu crezi ca, in timp, aceasta diferenta se va resimti in relatia voastra?
    Mda, asta este o idee preconceputa la noi, la romani. Mie nu-mi pasa ce cred oamenii despre astfel de relatii. Eu sunt mai copilaroasa, mai nehotarata. Iar Bogdan este ceea ce-mi trebuie: este persoana care stie sa ma tempereze de fiecare data. In plus, mie imi place sa am langa mine un barbat de la care sa am ceva nou de invatat in fiecare zi.

    Parintii tai au aflat de relatia voastra din presa?
    Nu. Eu am fost cea care le-a zis despre mine si Bogdan.

    FARA BANI DE LA IUBIT
    Au fost voci care au acuzat-o pe Lili Sandu ca "s-ar fi combinat" cu portarul dinamovist pentru banii lui, pentru ca "da bine la imagine" pentru ea. Acestora, Lili le aduce un contraargument: daca ar fi cautat banii lui Bogdan, in momentul de fata, cariera ei muzicala ar fi fost pe cele mai inalte culmi. "Cariera mea muzicala nu ar fi inceput sa ia amploare acum, ci imediat dupa perioada Trinity. Nu as fi asteptat sa treaca cinci ani ca sa ma relansez. Cu un barbat ca Bogdan Stelea as fi putut sa dau o gramada de bani nu stiu pe unde ca sa pot sa ma afirm si sa fiu foarte promovata. Dar lucrurile nu stau absolut deloc asa". Ba chiar tanara este convinsa de faptul ca Bogdan nici nu ar fi acceptat sa intervina, sa-i puna "pile". "El stie ca,pentru a obtine ceva, trebuie sa muncesti, asa cum a facut si face si el. Si, decat sa imi fac o cariera pe baza «interventiilor», mai bine as sta acasa, in banca mea".
    ×
    Subiecte în articol: bogdan