x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Liverpool / Ringo Starr deschide Capitala Culturală Europeană 2008

Liverpool / Ringo Starr deschide Capitala Culturală Europeană 2008

de Andy Stanescu    |    11 Ian 2008   •   00:00
Liverpool / Ringo Starr deschide Capitala Culturală Europeană 2008

Musicalul "Liverpool", la care participă fostul baterist Beatles, Ringo Starr, şi Royal Liverpool Philharmonic Orchestra deschide oficial Capitala Culturală Europeană 2008, sâmbătă, potrivit site-ului oficial al evenimentului, liverpool08.com.

Musicalul "Liverpool", la care participă fostul baterist Beatles, Ringo Starr, şi Royal Liverpool Philharmonic Orchestra deschide oficial Capitala Culturală Europeană 2008, sâmbătă, potrivit site-ului oficial al evenimentului, liverpool08.com.

VEDETE. La deschiderea noii Capitale Culturale, Ringo Starr, în vârstă de 67 de ani, va cânta cu Ian Broudie de la Lightning Seeds şi cu Dave Stewart de la Euriyhmics. Spectacolul, care inaugureză arena ECHO din Liverpool începe la ora 20.08. Vineri, locuitorii şi vedetele Liverpool-ului urmează să se adune, tot la ora 20.08, pe St George's Plateau, la deschiderea pentru public. Evenimentul include spectacole susţinute de coruri, acrobaţi sau Ringo Starr şi formaţia The Wombats. Un alt fost membru Beatles, Paul McCartney, 65 de ani, va cânta în evenimentul gigant Liverpool Sound Concert de la stadionul Anfield, pe 1 iunie, în faţa a peste 35.000 de persoane. Alte vedete originare din Liverpool care vor participa la evenimentele Capitalei Culturale 2008 sunt comicul Ken Dodd şi dirijorul Sir Simon Rattle. Printre evenimentele care au fost deja confirmate se numără o expoziţie cu lucrările lui Gustav Klimt la Tate Liverpool şi o comedie muzicală despre întâmplări ce se petrec în jurul celebrului hotel Adelphi din oraş. McCartney, care a lansat evenimentul printr-un mesaj video transmis în august de la Tate Liverpool, a spus că este foarte încântat de faptul că oraşul va fi Capitala Culturală Europeană din 2008. "Sunt foarte mândru de oraş", a spus artistul şi a adăugat că 2008 va fi un an minunat la Liverpool.

CULTURĂ. Managerul de la Liverpool Culture Company a spus că oraşul vrea să fie un model pentru modul în care cultura poate influenţa vieţile oamenilor. În Liverpool vor avea loc 350 de evenimente culturale. Pe 20 august are loc "Săptămâna Beatles", care include concerte stradale şi o conferinţă despre formaţia care s-a lansat la Liverpool în 1960. Pe 4 septembrie are loc concertul Orchestrei Filarmonice din Berlin, condusă de dirijorul Simon Rattle. Pe 6 noiembrie are loc la Liverpool ceremonia MTV Europe Music Awards, iar pe 7 noiembrie are loc festivalul de literatură "The Shipping Lines" cu Doris Lessing, Seamus Heaney şi Carol Ann Duffy. Oraşul englez va împărţi titlul de Capitală Culturală Europeană 2008 cu oraşul norvegian Stavanger. Programul Capitală Culturală Europeană a fost iniţiat de Consiliul de Miniştri ai Culturii ai Comunitătii Europene în 1985 şi a fost conceput cu scopul de a apropia popoarele Europei şi de a celebra contribuţia oraşelor la dezvoltarea culturii. Liverpool a primit titlul de "Capitala mondială a pop-ului" de la Guiness Book of Hit Singes, datorită numărului mare de artişti ai oraşului care au devenit celebri la nivel internaţional.

×