x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Livia Taloi, trasnita din NATO

Livia Taloi, trasnita din NATO

de Adriana V. Paduraru    |    18 Noi 2005   •   00:00
Livia Taloi, trasnita din NATO
HEALTH & CARE
Livia Taloi, Ema din serialul "Trasniti in NATO" de la Prima TV, este obisnuita sa faca miscare inca de mica. "Am practicat baschetul in liceu, insa nu dadeam inapoi nici cand era vorba de incins o miuta cu baietii. Pana la 23 de ani am mers foarte des si la sala de forta. Dupa care, timp de aproape doi ani, am renuntat si s-a simtit acest lucru. Atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. M-am ingrasat vreo cinci kilograme, a aparut si celulita. Iar de celulita scapi foarte greu. Tocmai de aceea de o luna de zile urmez si un tratament cu parafango. Am observat ca functioneaza combinatia: sala-parafango", a marturisit "trasnita".

SACRIFICII. Livia este de parere ca orice persoana trebuie sa aiba grija de sanatatea si infatisarea sa. "Cand vrei sa arati bine, trebuie sa faci sacrificii", a subliniat bruneta. Drept pentru care si ea a renuntat la foarte multe lucruri: carnea de porc, mancarurile traditionale gatite de mama sa, prajelile, sucurile acidulate. "De o luna de zile am eliminat din alimentatie carnea de porc. Ma simt mai bine, dar trebuie sa recunosc ca mi-a fost foarte greu sa renunt la ea. Eram obisnuita cu preparatele traditionale gatite de mama: varza cu ciolan afumat, fripturi, cefe de porc. Toate foarte grele pentru organism. Chiar daca a fost greu, n-am renuntat la regim. Un singur lucru mai imi da batai de cap: painea. Cel putin deocamdata nu am reusit sa nu consum paine", spune vedeta Prima TV. Insa "trasnita" se poate lauda ca dulciurile nu-i creeaza probleme: "Daca gust o data pe luna o bucatica de ciocolata". In schimb mananca foarte multe fructe.

EXERCITII. Livia vine la sala de doua ori pe saptamana si petrece aici doua ceasuri. Antrenorul i-a facut un program de exercitii, iar colegii "de chin" i-au facut "instructajul" in ceea ce priveste utilizarea aparatelor. "Eu imi lucrez abdomenul, fesele si picioarele pentru ca aici am probleme. Nu fac exercitii pentru brate intrucat natura m-a inzestrat cu niste muschi suficient de mari si vreau sa ramana asa cum sunt. Pentru brate nu fac decat exercitii de intretinere", spune "Ema". Programul incepe cu jumatate de ora incalzire pe bicicleta. "Mi s-a spus ca e putin si ar trebui sa maresc durata. Mi-e greu insa pentru ca e un aparat plictisitor", marturiseste Livia. Urmeaza alte 10 minute de incalzire prin fandari si genuflexiuni. Exercitiile sale preferate sunt cele executate la presa. "Acest aparat poate fi folosit pentru mai multe grupe musculare. De aceea petrec ceva timp aici si execut mai multe serii decat la celelalte aparate. De obicei fac patru-cinci serii a cate 15 repetari pentru fiecare grupa de muschi", a adaugat bruneta din NATO.

SFATURI. Chiar daca nu toata lumea isi poate permite un abonament la o sala de forta, fiecare trebuie sa gaseasca o modalitate de a face miscare. "Pentru oamenii sedentari este suficienta chiar si o plimbare in parc", considera Livia. Nu insa pentru ea, deoarece s-a obisnuit sa faca sport saptamanal si de aceea sufera cand programul prea incarcat nu-i permite sa vina la sala: "De multe ori filmarile mi-au ocupat toata ziua si n-am mai avut timp si pentru altceva. In asemenea momente imi sta gandul la sala intrucat stiu ca este important sa-mi lucrez corpul". De asemenea, oamenii trebuie sa aiba grija si de alimentatie. "In timp trebuie eliminate prajelile, mancarurile grele in general. Totodata, este foarte important sa nu mai consume ceva seara. De exemplu, eu incerc sa nu mai mananc dupa ora 18:00. Apoi, cantitatea de lichide ingerate trebuie sa depaseasca 2 litri zilnic", a incheiat vedeta Prima TV.

×
Subiecte în articol: livia