x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Luminita Dinu: „Meritam bronzul!"

Luminita Dinu: „Meritam bronzul!"

de Andy Stanescu    |    16 Dec 2007   •   00:00
Luminita Dinu: „Meritam bronzul!"

Si bronz speram sa fie, in finala mica ce se va disputa cu incepere de la ora 15.00 (ora Romaniei). Fetele pregatite de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi vor trebui totusi sa treaca peste dezamagirea provocata, nu atat de infrangerea suferita in semifinala cu selectionata Rusiei, cat mai ales de diferenta inregistrata la final pe tabela de marcaj (20-30).

Si bronz speram sa fie, in finala mica ce se va disputa cu incepere de la ora 15.00 (ora Romaniei). Fetele pregatite de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi vor trebui totusi sa treaca peste dezamagirea provocata, nu atat de infrangerea suferita in semifinala cu selectionata Rusiei, cat mai ales de diferenta inregistrata la final pe tabela de marcaj (20-30). Nu va fi deloc usor, fapt remarcat si de „capitanul" echipei, Steluta Luca: „Este o infrangere rusinoasa, la 10 goluri diferenta, insa trebuie sa trecem peste acest moment si sa mergem acasa cu o medalie. Daca luptam mai mult pentru minge si faultam mai mult, probabil ca tot am fi pierdut, dar nu la o diferenta asa de mare. Cu o aparare mai buna am fi putut iesi pe contraatac, am fi facut faza a doua si am fi inscris mult mai usor"


„La incalzire am simtit o deconectare la fete. Parca ne era teama de acest meci. Daca aveam mai multa incredere, poate reuseam mai mult. Ne-a lipsit apararea si un pic de liniste in faza de atac. Am incercat sa aruncam din 2-3 pase. Speram sa nu mai repetam jocul prost de astazi si sa intram cu un alt moral pe teren" a mai spus Steluta Luca, acuzand lipsa determinarii si slaba concentrare a componentelor primei reprezentative a Romaniei.


Chiar si asa, medaliile de bronz, obtinute la o competitie de anvergura Campionatului Mondial, nu credem ca ar fi de lepadat, in conditiile in care nici o alta „nationala" provenita din spatiul carpato-danubiano-pontic (fie ea de fotbal, rugby, baschet ori volei) nu pare sa fie capabila de o asemenea performanta. Cel putin nu in actuala (si nici in viitoarea) legislatura. Merita sincere felicitari sportivele noastre, fie si numai pentru faptul ca au reusit sa se mentina in careul de asi ai handbalului feminin. „Am incercat, dar n-am putut. Incercam maine sa luam bronzul, pentru ca meritam. Va multumim", ne-a transmis Luminita Dinu, cea care a ferecat poarta echipei Romaniei in „sfertul" de pomina cu Franta.

Oricare ar fi rezultatul partidei de duminica, se cuvine sa le multumim si noi elevelor lui Gheorghe Tadici. Si sa le uram succes in continuare. Il merita.

×
Subiecte în articol: magazin