x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Madame „L’Oreal” îşi dezmoşteneşte fiica

Madame „L’Oreal” îşi dezmoşteneşte fiica

de Sînziana Stancu    |    02 Oct 2011   •   21:00

Mostenitoarea imperiului cosmetic L’Oreal, Liliane Bettencourt, are de gand sa reia 'ostilitatile' fata de fiica sa, Franceoise Meyers, si sa anuleze diferite donatii pe care i le-a facut pa­na acum, precum si 'acordul de pa­ce' incheiat cu ea la sfarsitul anului trecut, dezvaluie Journal du Di­man­che. Daca aceste intentii se vor con­cretiza, atunci se va pune problema nudei proprietati a Francoisei Me­iers asupra a 30% din actiunile so­cietatii L’Oreal, precum si postul de di­rector general la 'Te­t­hys', holdingul insarcinat cu admi­nis­­trarea averii familiei, detinut de so­tul saui, Jean-Pierre Meyers. Deocamdata, miliardara octogenara ezita, dupa cum au dezvaluit avocatii sai publicatiei franceze.

'Am vazut-o pe Liliane Bettencourt vineri. Inca este partizana unui razboi nuclear, dar mai asteptam putin pana sa trecem la actiune', a declarat cu subinteles unul dintre avocatii sai, Jean-Rene Farthouat, pentru JDD, prezentand publicatiei si una dintre scrisorile pe care octoge­na­ra i le-a trimis recent.

'Va cer sa ac­tionati fara intarziere si cu fermitate im­potriva uneltirilor fiicei mele. De ase­menea, va cer sa folositi orice procedura, inclusiv penala, pentru a face sa inceteze hartuielile a caror victi­ma sunt eu', scrie Liliane, solicitand in acest sens, intre altele, o 'actiune in revocarea donatiilor pentru ingratitu­di­ne', pe care ea i le-a facut Francoisei.

Saptamana trecuta, Parchetul din Bordeaux a redeschis urmarirea pentru abuz de incredere, iar saptamana aceasta, un judecator va examina cererea de punere sub tutela a celei mai bogate femei din Franta si va decide daca revoca sau nu mandatul de 'protectie pe viitor' incredintat de mostenitoarea L’Oreal unui avocat, Pascal Wilhelm. Dosarul da impresia ca Liliane Bettencourt, victima unei afectiuni neurologice, si-a impartit o mare parte din bani cu persoane care ar fi profitat de slabiciunile sale pentru ele. Acest conflict familial s-a focalizat in 2007 asupra unui fotograf, Francois-Marie Barnier, caruia octogenara i-a donat o mare suma de bani, apoi a degenerat intr-o afacere de stat si a aruncat justitia franceza in haos, cu ramificatii pana la Elysee, pentru finantari politice ilegale.

×
Subiecte în articol: fiica scandal fun l'oreal liliane bettencourt