x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Madonna, cântăreţul cel mai bine plătit din lume

Madonna, cântăreţul cel mai bine plătit din lume

de Ovidiu Ciutescu    |    13 Feb 2009   •   00:00
Madonna, cântăreţul cel mai bine plătit din lume

Madonna s-a clasat pe primul loc în topul cântăreţilor cu cele mai mari venituri pe anul 2008. Vedeta muzicii pop a încasat 242,2 milioane de dolari, informează revista d Billboard, citată de Mediafax.



Indiferent de gen, de vânzările de albume sau de difuzarea la radio, fiecare dintre cele 20 de trupe incluse pe listă au susţinut turnee în 2008. Pentru majoritatea, concertele au reprezentat principala sursă de venit. Iar într-un an în care industria muzicală a înregistrat din nou scăderi în ceea ce priveşte vânzările de albume, majoritatea artiştilor au câştigat mai mult din turnee şi concerte decât au reuşit vreodată. Astfel, Madonna s-a clasat pe locul întâi, cu un câştig de 242,2 milioane de dolari. Chiar dacă albumul său s-a clasat doar pe locul 50 în ceea ce priveşte vânzările fizice, iar în topul vânzărilor în format digital ea a ocupat poziţia a 14-a, Madonna a obţinut cele mai mari încasări cu turneul pe care l-a început în 2008.

Turneul "Sticky & Sweet" al Madonnei a încasat, în 2008, 229,9 milioane de dolari, chiar dacă producţia extravagantului show a înghiţit circa 40% din acest total. Însă Madonna a mai avut încasări şi din vânzări de obiecte promoţionale şi albume. Desigur, nimic nu poate amortiza investiţia mai bine decât o extindere a turneului. Astfel că, Madonna va continua vara aceasta seria de concerte, urmând să susţină încă 25 de show-uri. Potrivit site-ului oficial al artistei, ea va face o oprire şi în România. Chiar dacă încă nu au fost anunţate detalii cu privire la show-ul de la Bucureşti, celebra artistă mai are de adăugat trei concerte pentru a-şi completa lista. Madonna este urmată în top de trupa Bon Jovi, cu 157,2 milioane de dolari, Bruce Springsteen (156,3 milioane de dolari), The Police (110 milioane de dolari), Celine Dion (99,2 milioane de dolari), Kenny Chesney (90,8 milioane de dolari), Neil Diamond (82,2 milioane de dolari), Rascall Flatts (63,5 milioane de dolari), Jonas Brothers (62,6 milioane de dolari) şi Coldplay (62,2 milioane de dolari). Primii cinci din topul artiştilor cu cele mai mari venituri obţinute în 2008 au fost şi cei care au avut cele mai mari încasări din turnee, potrivit Billboard Boxscore.

×
Subiecte în articol: milioane dolari madonna lumea