x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Mâine – sentinţa / "Mailat să fie condamnat pe viaţă!”

Mâine – sentinţa / "Mailat să fie condamnat pe viaţă!”

28 Oct 2008   •   00:00

"Nu e nevinovat. Acuzatul a acţionat cu cruzime şi furie asupra femeii” – a spus azi la procesul de la Roma procurorul Maria Bice Barborini, care a cerut condamnarea la închisoare pe viaţă a lui Romulus Nicolae Mailat, acuzat de uciderea, tâlhărirea şi agresarea sexuală a italiencei Giovanna Reggiani.



Sentinţa în acest caz va fi dată însă mâine, de către Curtea cu Juri, un tribunal format din opt judecători şi şase civili aleşi la întâmplare.

Rechizitoriul de astăzi al procurorului a durat o oră şi jumătate şi a recapitulat faptele pentru care Mailat a fost trimis în judecată. Procurorul a amintit "mărturiile-cheie”: cea a lui Dorin Obedea, tatăl concubinei lui Mailat, care a spus că l-a văzut pe acesta "lovind-o pe Reggiani cu pumnii şi furându-i geanta”, apoi declaraţiile lui Nicolae Clopotar conform cărora  "la locul agresiunii erau Mailat, Obedea şi alte două persoane”.

Au fost reluate, la final, şi declaraţiile făcute de Emilia Neamţu, femeia care a spus că l-a văzut pe Mailat târând corpul Giovannei Reggiani. Neamţu, considerată "martorul cheie” al procesului, nu a apărut însă la tribunal pentru a susţine cele declarate în timpul anchetei.

APĂRAREA: "ARE ALIBI!”. Avocatul apărării susţine însă că declaraţiile făcute săptămâna trecută de doi martori, care locuiau în aceeaşi tabără şi care au spus că la ora producerii agresiunii l-au văzut pe acuzat cum consuma bere într-un grup, îi asigura lui Mailat un alibi.

×
Subiecte în articol: mailat lumea