x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Make-up de Sărbători

Make-up de Sărbători

de Adriana V. Paduraru    |    19 Dec 2008   •   00:00

Doamnelor, se apropie Sărbătorile. Trebuie să ne pregătim pentru nişte seri de Crăciun şi de Revelion perfecte. Dacă pentru ţinute mai avem timp să ne gândim şi să ne răzgândim, e bine de ştiut ce este la modă în materie de make-up.



BLONDE. Persoanelor cu părul blond, specialiştii în make-up le recomandă mascara şi dermatograful maro intens. Iar dacă vor să-şi accentueze ochii, atunci un fard roşu închis, arămiu sau albastru închis este foarte potrivit. Trebuie însă să vă asiguraţi că nuanţa se potriveşte culorii pielii dumneavoastră. Pentru buze folosiţi un glos în tonuri de roz sau un ruj diafan, de culoare trandafirie, iar pentru pomeţi este recomandat un fard de obraz roz strălucitor.

ROŞCATE. Verdele şi arămiul sunt farduri perfecte pentru doamnele cu părul roşcat. Un contur cu un dermatograf maro nu foarte puternic şi un mascara maro sunt ideale. Pentru buze, un glos de culoarea piersicii, iar pentru obraji, un fard în aceeaşi nuanţă, şi machiajul pentru roşcate este perfect.

Brunete
Doamnele care au cosiţele precum pana corbului trebuie să ştie că pot folosi cu încredere nuanţe de bleu, vişiniu şi verde. Dacă doriţi să scoateţi în evidenţă ochii, conturaţi pleoapa superioară cu un dermatograf în culorile menţionate mai sus. Pentru buze este recomandat un glos transparent. Dacă totuşi vă doriţi nişte buze bine reliefate, atunci faceţi un contur cu o nuanţă apropiată de cea a buzelor, iar cu o pensulă aplicaţi un ruj în culori intense, roşu sau mov, peste care adăugaţi un strat de glos. Pomeţii trebuie îmbujoraţi puţin în nuanţe de roz sau piersică. Atenţie, totuşi nu accentuaţi în acelaşi timp şi ochii, şi buzele!


News

MODĂ PREZIDENŢIALĂ. Barack Obama, primul preşedinte de culoare din istoria Statelor Unite, a promis să redreseze economia, să retragă trupele americane din Irak şi să recâştige prestigiul pierdut al Statelor Unite, dar a început prin a readuce eleganţa la Casa Albă. "Se prezintă incredibil de bine şi pare mult mai tânăr decât este în realitate", a declarat într-un interviu recent Robert Johnston, redactorul-şef adjunct al versiunii britanice a revistei masculine GQ.
Johnston consideră că Obama a obţinut acest stil vestimentar elegant "fără a face eforturi speciale" şi că, alături de Bill Clinton, este singurul preşedinte american care poate să apară fără probleme pe coperta oricărei reviste de modă. "Eleganţa lui nu are nimic special. Pur şi simplu există", a adăugat Johnston.
Politicienii, şi în special şefii de stat, pot fi la originea anumitor tendinţe vestimentare. Astfel, John F. Kennedy a preferat să apară în public cu capul liber, iar acest fapt a condus la eliminarea pălăriilor, până atunci preferate de toţi politicienii din Statele Unite.
Mai recent, vesta bej a preşedintelui iranian Mahmud Ahmadinejad a făcut furori în rândul iranienilor, iar impermeabilele negre ale primului ministru rus Vladimir Putin alimentează nostalgia ruşilor pentru moda lansată de agenţii KGB.
Experţii în modă subliniază faptul că eleganţa lui Barack Obama nu reiese din brandurile hainelor pe care le poartă, ci din modul în care le poartă. (R.I.A.)

×
Subiecte în articol: life & style