x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Malavita - Onorevole societa

Malavita - Onorevole societa

de George Arion    |    01 Apr 2007   •   00:00

3 MINUTE DE SUSPANS
Intr-un timp in care autorii de romane politiste recurg rareori la umor, de parca acesta ar pune in pericol suspansul si actiunea ar parea neserioasa, Tonino Benacquista apeleaza cu dezinvoltura la virtutile hazului.
3 MINUTE DE SUSPANS
Intr-un timp in care autorii de romane politiste recurg rareori la umor, de parca acesta ar pune in pericol suspansul si actiunea ar parea neserioasa, Tonino Benacquista apeleaza cu dezinvoltura la virtutile hazului. In Malavita (un alt termen pentru Mafie), el dovedeste nu numai o imaginatie debordanta, dar si un haz nebun. Rareori poti intalni o impletire atat de ingenioasa intre fapte atroce si altele care te fac sa razi cu lacrimi. Un mafiot isi salveaza pielea lui si a familiei sale depunand marturie impotriva celui care conduce in SUA onorevole societa.

Intra in programul de protectie a martorilor, dar, pentru a nu fi gasit, e mutat in Franta. Dupa ce-si compromite locatia initiala e stabilit intr-un orasel obscur, unde e pazit zi si noapte de doi agenti FBI. Pentru a-si invinge plictiseala profita de o masina de scris gasita in pivnita casei si incepe sa-si scrie memoriile. Dar familia nu respecta rigorile statutului care i s-a acordat si capo di tutti capi descopera unde este stabilita si trimite zece ucigasi in misiune de represalii. Patriarhalul orasel Cholong devine un veritabil teatru de razboi, unde agentii FBI si Fred Blake ii elimina unul cate unul pe mafioti.

Evident, locatia fiind compromisa, familia e mutata din nou, de data asta in Germania, unde Fred, care si-a pierdut manuscrisul intr-un incendiu, se apuca din nou de scris. Ironia autorului nu iarta pe nici unul dintre personaje, deoarece fiecare dintre ele are despre sine insusi o parere mult prea inalta. Malavita – o carte incantatoare, in care viziunea carnavalesca este in permanenta minata de intamplari diabolice.

×
Subiecte în articol: magazin