x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Maraton Lost

Maraton Lost

de Cristina Ologeanu    |    18 Aug 2006   •   00:00
Maraton Lost

Maraton Lost

SERIALE&TELENOVELE
Patru zile de mister si aventura. 40 de ore cu naufragiatii, sezoanele 1 si 2

Din acest week-end, canalul AXN Romania ofera fanilor multipremiatului serial "Lost: Naufragiatii" o portie dubla de mister. Daca ati pierdut vreunul dintre episoadele primului, dar si ale celui de-al doilea sezon, de sambata trebuie sa faceti noapte alba. Sambata si duminica, de la ora 18:00 la ora 4:00, se va difuza primul sezon al serialului. In urmatorul week-end, la aceeasi ora, aveti intalnire cu cel de-al doilea sezon "Lost: Naufragiatii".

CIFRE. Primul sezon a fost dominat de niste numere misterioase. Numerele blestemate ale lui Hurley (4, 8, 15, 16, 23 si 42) par sa nu aiba nici o semnificatie. Si totusi… Numarul avionului care s-a prabusit era 815, prin poarta 23 au fost imbarcati pasagerii, Jack avea locul 23 si a intalnit o fata care statea la 42. Kate a jefuit seiful cu numarul 815, iar Charlie incerca sa vanda un fotocopiator cu numarul 815 - C. Numerele capata sens si la nivelul experientei personale. Locke a fost paralizat timp de patru ani, Michael nu-l vazuse pe Walt de opt ani, iar Rousseau se afla pe insula de 16 ani. Toate aceste numere (4, 8, 15, 16, 23 si 42) au fost jucate de Hurley la loto si a castigat cu ele premiul cel mare, castig care i-a adus numai necazuri in viata de zi cu zi.

MISTERE. Inca din prima lor zi pe insula ce le va deveni casa, naufragiatii se lovesc de o serie de lucruri nelalocul lor. Primul este "ursul polar", acel monstru din jungla care ucide oameni. Mai apare si un buncar care naste o serie de intrebari: "Cine l-a contruit si cu ce scop?", "Mai sunt si alte buncare pe insula?", "Au vreo legatura unele cu altele?". Cea mai tare descoperire din cel de-al doilea sezon este ca naufragiatii nu sunt singurii oameni de pe insula. "Ceilalti" se pare ca sunt pusi pe fapte rele si le fac numai probleme nou-venitilor de pe insula.

PERSONAJE. Doctorul Jack, devenit liderul "neincoronat" al naufragiatilor, este interpretat de Matthew Fox. Un alt membru important al grupului este John Locke (Terry O’Quinn), care dovedeste ca are un bogat bagaj de cunostinte in ceea ce priveste supravetuirea in jungla. Kate Austen (Evangeline Lilly) este o fosta condamnata care, se pare, se indragosteste atat de baiatul bun (Jack), cat si de cel rau (Sawyer). James "Sawyer" Ford (Josh Holloway) este tipul mereu nemultumit si nesupus care se tine de afaceri chiar si in conditii extreme.

News

Actori de exceptie in Empire Falls

HBO va prezenta vineri si sambata, de la ora 20:00, prima, respectiv a doua parte a miniseriei originale "Empire Falls". Serialul are la baza romanul cu acelasi titlu, laureat al Premiului Pulitzer. El prezinta viata dulce-amaruie a locuitorilor din Empire Falls, un orasel aflat in declin din New England. In centrul povestii se afla Miles Roby (Ed Harris), administratorul dintotdeauna al celui mai cunoscut si scump restaurant al localitatii. El este sufocat intre proaspata sotie (Helen Hunt) cu care se afla deja in divort, tatal care ii creeaza numai probleme (Paul Newman), o sefa ostila (Joanne Woodward) si problemele nerezolvate si neincheiate cu trecutul. Prin intermediul flashbackurilor frecvente din copilaria lui Miles, in care apar imaginea mamei sale, Grace (Robin Wright Penn) si cea a sotului decedat al lui Francine, C.B. (Philip Seymour Hoffman), lui Miles i se dezvaluie treptat trecutul sau si reuseste sa-l inteleaga si sa-l accepte, reusind astfel sa-si poata trai prezentul. Miniseria poate fi considerata o drama indrazneata si, in egala masura, o comedie umana care reflecta viata de zi cu zi a clasei muncitoare din America. "Mi s-a parut interesant ca un barbat de varsta mijlocie poate fi prizonierul mai multor feluri de iubiri. Una care isi are originea in trecut, una care se afla in viitor", spunea autorul Richard Russo, cunoscut de publicul din Europa Centrala mai ales pentru cel de-al treilea roman aparut, "Nobody’s Fool", care a stat la baza filmului lui Robert Benton, productie in care il putem vedea pe Paul Newman. (Adriana V. Paduraru)

×