x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Marea Britanie / Prinţul William a început cursul de pilot pentru elicoptere

Marea Britanie / Prinţul William a început cursul de pilot pentru elicoptere

de Ovidiu Ciutescu    |    12 Ian 2009   •   00:00
Marea Britanie / Prinţul William a început cursul de pilot pentru elicoptere

Prinţul William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, a început, luni, antrenamentul pentru obţinerea licenţei de pilot de elicoptere, într-o unitate de salvare a Royal Air Force (RAF), a anunţat Clarence House, reşedinţa oficială a tatălui său, prinţul Charles, informează AFP.



Prinţul William, în vârstă de 26 de ani, va învăţa să piloteze elicoptere de tip Sea King în condiţii dificile de zbor, pentru salvarea marinarilor şi a alpiniştilor aflaţi în dificultate, notează Mediafax. Fiul cel mare al prinţului Charles declarase, în septembrie 2008, că antrenamentul său în calitate de membru al Unităţii de asistenţă şi salvare (Search and Rescue Force) din cadrul Royal Air Force va compensa faptul că nu a putut să participe la misiunile de luptă din Afganistan, de anul trecut, spre deosebire de fratele lui mai mic, prinţul Harry.

Prinţul William nu va beneficia de tratament preferenţial în timpul acestui curs de pilotaj, care va dura între 18 şi 20 de luni, au declarat comandanţii militari. "Îi supunem unor presiuni intense şi avem aşteptări mari de la ei", a declarat căpitanul David Prowse, comandantul Royal Air Force (RAF) din Shawbury, situat în centrul Marii Britanii, unde prinţul îşi va face antrenamentul.

Absolvent al Academiei militare din Sandhurst, în 2006, William a făcut antrenament militar intensiv în cele trei corpuri ale armatei britanice, învăţând să piloteze avioane în cadrul Royal Air Force. Search and Rescue Force, unitatea de salvare în cadrul căreia se va antrena prinţul William, va avea operaţiuni pe teritoriul Marii Britanii, al Ciprului şi al insulelor Malvine. Misiunea principală a unităţii este salvarea militarilor RAF, iar pe timp de pace, ajutorarea victimelor civile implicate în diverse accidente. Unitatea militară din Showbury are aproximativ o mie de intervenţii în fiecare an.

×
Subiecte în articol: prinţul lumea