x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Marea Britanie / Un român acuzat de fraudă a fugit după ce a fost eliberat pe cauţiune

Marea Britanie / Un român acuzat de fraudă a fugit după ce a fost eliberat pe cauţiune

28 Oct 2008   •   00:00

Un român acuzat de fraudă bancară în Marea Britanie a fugit în ţară după ce a fost eliberat pe cauţiune, iar când s-a întors, după aproape un an, a fost arestat, judecat de o instanţă şi condamnat la nouă luni de închisoare, informează The Northern Echo.



Răzvan Tartan, de 23 de ani, a fost re-arestat în luna iulie, când s-a întors în Marea Britanie pentru a-şi căuta o slujbă, potrivit propriilor afirmaţii. El a fost acuzat de fraudă bancară, împreună cu alţi doi români, în urmă cu mai bine de un an. Cei trei au folosit dospozitive de skimming, pe care le ataşau automatelor bancare şi aflau informaţii confidenţiale privind cardurile clienţilor unor bănci.

În iunie 2007, în Durham, poliţiştii britanici au oprit maşina în care se aflau românii şi i-au reţinut, confiscând şi două dispozitive de skimming. Amprentele lui Tartan au fost găsite pe aparate. Românul a fost eliberat pe cauţiune, însă a fugit în România şi s-a întors în iulie 2008 în Marea Britanie.

Avocatul lui Tartan a explicat acţiunile clientului său prin faptul că acesta, fiind în vizită în Marea Britanie şi locuind cu doi prieteni români în Londra, a fost arestat şi eliberat pe cauţiune, dar el ar fi înţeles că este liber să plece din ţară.

Un alt român implicat în incident - şoferul maşinii în care se aflau cei trei când au fost reţinuţi - a fost condamnat la doi ani de închisoare.

Judecătorul care s-a ocupat de caz l-a condamnat pe Tartan la numai nouă luni de închisoare, decizând că a jucat un rol mai mic în escrocherie. Magistratul a mai dispus confiscarea şi distrugerea dispozitivelor de skimming găsite în maşina românilor.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea Marea Britanie