x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Maria Dinulescu

Maria Dinulescu

01 Iun 2007   •   00:00

O cheamă Maria, Maria Dinulescu. Are 26 de ani (tocmai i-a implinit) şi este actriţă. O ştiţi din "Vocea inimii", telenovela de succes a Antenei 1, din "Păcatele Evei", "Milionari de weekend", "Trafic", "Poveste la scara C" sau "California Dreamin’ (nesfărşit)", ambele producţii regizate de regretatul Cristian Nemescu.

O cheamă Maria, Maria Dinulescu. Are 26 de ani (tocmai i-a implinit) şi este actriţă. O ştiţi din "Vocea inimii", telenovela de succes a Antenei 1, din "Păcatele Evei", "Milionari de weekend", "Trafic", "Poveste la scara C" sau "California Dreamin’ (nesfărşit)", ambele producţii regizate de regretatul Cristian Nemescu.O actriţă talentată a tinerei generaţii, pentru care meseria este o continuă plăcere, o joacă de-a frumosul.

Era un om extraordinar, tot timpul cu zămbetul pe buze. L-am visat acum vreo lună jumătate; imi spunea că e mai greu momentul acela «de trecere», dar că acolo e bine, e linişte şi frumos"

Maria Dinulescu despre regretatul Cristi Nemescu

EMOŢII.. Cănd a venit la şedinţa foto a Jurnalului Naţional era emoţionată, a doua zi pleca la Festivalul de Film de la Cannes, unde "California Dreamin’ (nesfărşit)" a căştigat secţiu-nea Un Certain Regard. Era emoţionată, pentru că oamenii alături de care a lucrat la această peliculă sunt prietenii ei. "Filmul este rezultatul a şapte ani de muncă ai unei echipe de tineri cineaşti. Am fost un grup care am lucrat de cănd ne-am cunoscut. Suntem prieteni, am crescut impreună", işi aminteşte Maria.

AMINTIRI. Despre cum a ajuns să facă actorie, Maria Dinulescu ne-a povestit că n-a fost tocmai o meserie la care a visat dintotdeauna: "Am dat la Teatru neştiind ce să fac altceva. Ştiam că aşa era sistemul, trebuia să fac o facultate, şi nu ştiam ce să aleg; şi… m-am găndit la Teatru. Cănd eram mică, mi s-a spus că imi doream să «devin» preoteasă, da, imi aduc aminte că am vrut să mă călugăresc. Nu pot spune că teatrul a fost visul meu". Maria ne-a dezvăluit că s-a pregătit intens pentru Psihologie, dar, deh!... tot la Actorie a "apelat". "Am invăţat pentru Psihologie, iar la Bac am luat notă mică şi… m-am lecuit, am dat examen la Teatru. A fost plăcut să cănţi, să dansezi, să improvizezi."

Tot o plăcere a fost şi munca la "Vocea inimii" (ultimul episod se va difuza la 12 iunie la Antena 1), unde a lucrat cu adevăraţi profesionişti: "Toată echipa a fost minunată. Domnul Lazarov este un profesionist şi un om blănd şi modest", spune Maria.

×
Subiecte în articol: film maria